Fudbal

Petrovac dobio reflektore

Stadion pod Malim brdom u Petrovcu drugi je fudbalski stadion u Crnoj Gori na kojem je moguće igrati utakmice u večernjem terminu.
Petrovac dobio reflektore
Portal AnalitikaIzvor

Uprava FK "Petrovac" je, nakon renoviranja travnate podloge i tribina, uz finansijsku pomoć Fudbalskog saveza izgradila i reflektore na stadionu pod Malim brdom. Tako će već od početka proljećnog dijela šampionata, osim na Gradskom stadionu u Podgorici, odigravanje utakmica u večernjem terminu biti moguće i u Petrovcu.

Predstavik kluba Mihailo Đurović ističe da reflekotri zadovoljavaju kriterijume iz UEFA Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

- Uspješno smo završili instaliranje reflekotra na našem stadionu, koji imaju ukupnu snagu od 160 kilovata koje je finansirao Fudbalski savez. Reflektori su izgrađeni prateći UEFA Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi i usklađeni sa kriterijumima za stadion druge kategorije. To podrazumijeva da reflektori obezbjeđuju osvjetljenje od minimum 800 luksa u pravcu glavne kamera. Prema mjerenjima koja su izvršila stručna lica iz firme Phillips, reflektori obezbjeđuju 1070 luksa u pravcu glavne kamera. Važno je napomenuti da je ostavljen prostor za nadogradnju reflektora do 1200 luksa u slučaju izmjene zahtjeva za stadione druge kategorije. Takođe, reflektori imaju tri režima rada - trening režim, režim rada za utakmice koje se ne prenose televizijski i režima rada za televizijski prenos. Obezbijedili smo i rezervno napajanje u vidu agregata koji će biti dopremljen i instaliran 8. decembra. Upotreba reflekotra počeće tek na proljeće jer još uvijek traje proces dobijanja upotrebne dozvole, rekao je Mihailo Đurović.

petrovacreflektori2
Portal Analitika