Novi proizvodi

Što to lijepo sprema HTC?

Decembar je obično doba kada se proizvođači smartfona utrkuju u promovisanju postojećih uređaja, ali se dešava da "procuri" i informacija o nekim budućim modelima.
Što to lijepo sprema HTC?
Portal AnalitikaIzvor

Prema do sad nepotvrđenim informacijama, uređaj koji HTC M9 uređaj nosi radni naziv "Hima" dimenzija pet inča, imaće ekran 1920x1080.

Raniji (takođe nepotvrđeni) izvještaji ukazivali su da će novi telefon imati 5,5 inča. Prema novim informacijama, Hima će imati novi Qualcommov procesor Snapdragon 810 koji se našao u prodaji prošle nedjelje.

Interesantno je da je prema glasinama HTC odlučio da se oprosti od UltraPixel tehnologije koja je činila njihove smartfone još od 2013.

Umjesto toga, Hima bi mogla da ima prednju kameru od 20,7 piksela i prednju od 13,ili će se držati 4UltraPixel prednje kamere.

Još jedna interesantna novina najavljena u ovim izvještajima je da će M9 imati bateriju od 2840 mAh. Ako su glasine tačne, uređaj će u tom pogledu biti slabiji od Droid Turbo, ali upravo zbog Full HD LCD ekrana neće toliko trošiti bateriju, koliko bi to bio slučaj sa QHD.

Neki čak tvrde da će "Hima" u potpunosti zamijeniti "M9" brend, ali tu informaciju kao i ostale koje su procurjele, treba uzeti s dozom skepticizma.

Gizmodo

Portal Analitika