Fudbal

Nova pobjeda ''Grofa'' Božovića

Miodrag "Grof" Božović preporodio je Lokomotivu i ne zna za poraz sa moskovskim klubom koji je u 16. kolu ruskog prvenstva savladao Ural sa 1:0, pa se približio mjestu koje vodi u Ligu šampiona.
Nova pobjeda ''Grofa'' Božovića
Portal AnalitikaIzvor

Ruski velikan je do njegovog dolaska na klupu bio deveti na tabeli, a sada je četvrti sa 29 bodova, dva manje od drugoplasiranog gradskog rivala CSKA koji je na mjestu koje vodi u Ligu šampiona. Božović na sedam prvenstvenih mečeva ne zna za poraz (prošao je i u četvrtfinale Kupa), ima učinak od pet pobjeda i dva remija.

"Bog me je pogledao. Imam nešto znanja, dosta sreće, ali i kvalitetnu ekipu. Zadovoljan sam, niko zaista nije očekivao da ćemo ovako daleko dogurati, ipak je tim loše startovao", rekao je Božović za Blicsport.

Ambicije su porasle, pa se cilja i plasman u Ligu šampiona, u koju vode prva dva mjesta.

"Ukoliko nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti. Ko bi samo rekao prije dva mjeseca da ću pričati i o Ligi šampiona. Pred nama je dosta rada, mnogo utakmica, pripreme za proljećni dio sezone i nadam se novi trijumfi, kao i izazovi u Kupu koji sam prošle godine osvojio sa Rostovom", naveo je Božović koji je brzo osvojio i navijače Lokomotive, kao i u svakom ruskom klubu koji je vodio.

Portal Analitika