Ostalo

POPOVIĆ: Posvećeno u borbi protiv dopinga u sportu

Crnogorski parlament je posvećen rješavanju problema u borbi protiv dopinga u sportu, kazao je predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović.
POPOVIĆ: Posvećeno u borbi protiv dopinga u sportu
Portal AnalitikaIzvor

Popović se sastao danas u Skupštini Crne Gore sa članovima predstavnika grupe za antidoping Savjeta Evrope.

Članovi Delegacije Savjeta Evrope borave u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u okviru koje, kao eksperti monitoring grupe za antidoping kontrolu i usklađenosti sa obavezama prema Konvenciji Savjeta Evrope, daju preporuke za zemlje koje su na putu evropskih integracija i kontrolišu nivo usklađenosti donešenih akata.

“Oni su inicirali susret sa poslanikom liberala Andrijom Popovićem, kao članom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, potpredsjednikom COK-a i vrhunskim sportistom Crne Gore. Članovi Delegacije SE su izrazili spremnost da daju logističku podršku crnogorskom sportu na putu ka eliminaciji dopinga, kao njegove najveće anomalije”, saopšteno je iz LP.

Poslanik Popović je informisao članove Delegacije SE o problemima sa kojima se susreće crnogorski sport u borbi protiv dopinga u sportu, kao i apsolutne posvećenosti crnogorskog parlamenta u zakonodavnom rješavanju tih problema.

On je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao da će Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport upoznati sa zaključcima sa sastanka.

rtcg.me

Portal Analitika