BIJELO POLJE: Čiste se putevi, voda se povlači

Stabilizuje se situacija u bjelopoljskim prigradskim naseljima, koja su juče djelimično bila pogođena poplavama. Pročišćeni su mnogi putevi i oslobođeno korito rijeke, tako da je nivo Lješnice značajno opao.
BIJELO POLJE: Čiste se putevi, voda se povlači
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je otklonjen dio odrona u mjestu Zekića Rijeka na regonalnom putu Slijepač most Pljevlja, zbog kojeg je tokom noći bio u prekidu saobraćaj, mehanizacija pljevaljske Sekcije za puteve, Crnagoraputa i privatne kompanije Sargon nastavila je raščišćavanje desetak odrona na istom putu.

Najozbiljniji je u u mjestu Glibavac gdje se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, nešto dalje kod etno sela "Vuković" Ljuboviđa se nakon izlivanja i formiranja jezera na cesti počela vraćati u korito.

Znatan dio odrona koji ugrožavaju saobraćaj nalazi se na tek završenoj dionici puta od Pavinog Polja do Kovrena. Na sreću potporni zidovi kojih je ne mali broj na pomenutoj dionici odoljeli su ogromnim količinama zemlje koja klizi prema putu.

..

Klizišta koja su se pokrenula proteklih dana prekinula su put prema Grančarevu. Mehanizacija preduzeća "Sargon" iz Bijelog Polja juče je tokom cijelog dana otklanjala posljedice klizišta i nanosa na tom putu kao i na prostoru Lješnice, gdje je angažovana i mehanizacija JKP "Lim".

Zahvaljujući njima pročišćeni su mnogi putevi i oslobođeno korito rijeke tako da je nivo Lješnice značajno opao. (Portal RTCG)

Portal Analitika