Politika

Bukvić pokušava da utiče na studente

Član Upravnog odbora Pokreta za neutralnost Zoran Bukvić pokušava da utiče na studente da promjene utiske sa seminara "Evroatlantizam-sigurna luka“, čijom su organizacijom i edukativnim karakterom svi bili zadovoljni, ocijenjeno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.
Bukvić pokušava da utiče na studente
Portal AnalitikaIzvor

Bukvić je ranije ocijenio da Komunikacioni tim "i dalje pokušava da ispira mozak građanima Crne Gore ubjeđujući ih u nešto što oni neće, ne libeći se da za to koristi ogromna sredstva poreskih obveznika".

Iz Komunikacionog tima su saopštili da su podržali organizaciju trodnevnom seminara, čiji je organizator bio Univerzitet Donja Gorica.

"Kao što je javnost upoznata, bio je namijenjen studentima svih univerziteta Crne Gore i Fakulteta za državne i evropske studije“, kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Na seminaru su, kako se navodi, učestvovali profesori iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, kao i predstavnici Vojske i Ministarstva odbrane, posebno oni koji su bili u misijama, koji su studentima prenijeli sopstvena iskustva učešća, sticanja znanja i participacije u multinacionalnim, združenim akcijama.

"Posljednje saopštenje Bukvića tumačimo kao pokušaj uticaja na studente, da promijene svoje utiske sa seminara, čijom organizacijom, edukativnim karakterom i njihovim aktivnim učešćem su svi bili veoma zadovoljni“, naveli su iz Koordinacionog tima.

Oni su poručili da ne žele da komentarišuo ocjene na račun "eminentnih profesora univerziteta iz susjednih država ili studenata koji su svojevoljno učestvovali na seminaru, želeći na taj način da dopune svoje akademsko obrazovanje“.

"Ne želeći da komentarišemo te ocjene, podsjećamo na kazivanja Bukvića o NATO integracijama Crne Gore iz 2008. godine, odnosno 'Deset razloga da Crna Gora uđe u NATO'“, kaže se u saopštenju Koordinacionog tima.

Portal Analitika