TV / Film

I Hoking želi ulogu u filmu o Džejmsu Bondu

Čuveni fizičar Stiven Hoking (Stephen Hawking), vjerovatno najpoznatiji živi naučnik, izjavio je kako bi želio da tumači lik jednog od zlikovaca u filmskoj franšizi o tajnom agentu 007 – Džejmsu Bondu.
I Hoking želi ulogu u filmu o Džejmsu Bondu
Portal AnalitikaIzvor

U velikom intervjuu za časopis Wired, 72-godišnji astrofizičar kazao je kako obožava da komunicira sa svijetom koji ga okružuje, dodavši kako bi upravo on, zbog svog specifičnog kompjuterizovanog glasa, bio dobar izbor za posebnu ulogu u filmu o Džejmsu Bondu.

- Moja idealna uloga bila bi ona zlikovca u filmu o Džejmsu Bondu. Mislim da bi se moja kolica i glas sjajno uklopili u taj lik - rekao je Hoking koji je, osim kao vrhunski fizičar, poznat i kao izuzetno duhovit.

- Omogućili su mi da govorim uz pomoć sintisajzera govora, iako su mi pritom dali američki naglasak. Ali, ipak sam ga zadržao jer se radi o mom zaštitnom znaku. Prije nego što sam izgubio glas, teško sam govorio i mogli su da me razumiju samo najbliži. No, s računarskim glasom otkrio sam da mogu da držim popularno-naučna predavanja - rekao je Hoking dodavši kako uživa u edukaciji javnosti o nauci.

- Važno je da javnost razumije osnove nauke, jer u protivnom prepušta donošenje ključnih odluka.

T portal

Foto: www.huffingtonpost.com

Portal Analitika