Svijet

U govoru godine, šest puta pomenula muški polni organ

Konzervativna britanska poslanica uspjela je da nađe način da upotrebi riječ koja se u slengu koristi za muški polni organ – “patka” (slob.prev; engl. cock) – šest puta u svom govoru u parlamentu, a sve to je uradila zbog opklade, piše “Indipendent”.
U govoru godine, šest puta pomenula muški polni organ
Portal AnalitikaIzvor

Peni Mordaunt šest puta upotrijebila je riječ “patka”, a pet puta “jaja” (slob.prev; engl. laid), u govoru o domaćim životinjama u martu prošle godine, nakon što je izgubila opkladu sa prijateljima.

Ona je sklopila rečenice poput: “Mnogi birači su se interesovali za pitanje dobrobiti kokoški i ‘pataka’…” i “Da zbog ‘patke’ ne zaboravimo na dobrobit kokošaka…”

Mordaunt je 27. novembra osvojila nagradu magazina “Spektejtor” za “govor godine”, međutim nisu svi bili impresionirani njenim govorom i u javnosti je ispao čitav skandal.

„Ona treba da zna da Donji dom Parlamenta nije rijaliti šou“, rekla je bivša ministarka iz redova laburista Kejt Hoi.

Britanska javnost iščekuje ozbiljnu debatu vladinih zvaničnika o ovom slučaju. Navodi se da je Mordaunt zloupotrijebila položaja na ovaj način, ali i postavila “loš primjer presedana”, ukazuje “Indipendent”.

„Ako sam nekoga uvrijedila, žao mi je. Slobodni ste da me kaznite zbog toga“, izjavila je Mordaunt.

Rečenice u originalu: S obzirom da je bukvalan prevod dvosmislenih riječi sa engleskog na crnogorski jezik veoma otežan, evo kako je Mordaunt zvučala u originalu.

The cause of hen and cock welfare is one raised with me by many constituents….

Let us have no cock-ups on hen welfare…

Trust should be cock-a-hoop…

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika