Politika

Sastanak POSP-a u Briselu

Sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije (EU) i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), na kojem će se razgovarati i o trenutnom stanju pristupnih pregovora, počeće danas u Briselu.
Sastanak POSP-a u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici, koja će trajati dva dana, zajednički će predsjedavati predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krovokapić i predsjedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Aneliz Dods.

"Na zasjedanju će se razgovarati o stanju pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore, sprovođenju crnogorskih akcionih planova u oblasti vladavine prava i zaštiti osnovih ljudskih prava i sloboda", saopšteno je iz parlamenta.

Nnajavljeno je učešće poslanika Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) i poslanika iz parlamenata država članica EU na kojem će biti razmijenjenna mišljenja sa ministrima vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana o napretka regiona u procesu pridruživanja EU.

Parlamentarni odbor EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. On ima po 14 članova iz Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Portal Analitika