Zanimljivosti

Savršena kosa bez fena i pegle

Nema ništa ljepše od zdrave i njegovane kose. Zato svaka žena i želi da joj je kosa uvijek savršena.
Savršena kosa bez fena i pegle
Portal AnalitikaIzvor

Iako je teško povjerovati, da imate sjajnu kosu, ne morate uvijek koristiti fen, peglu ili slične električne aparate, za koje mislite da ne biste mogli živjeti bez njih. Uz ovih nekoliko trikova vaša kosa će uvijek biti savršena, a i mnogo zdravija, pišu Nezavisne.

Preskočite balzam

Izbjegavanje korištenja balzama ili regeneratora je jedan od trikova da imate veliki volumen. Ne preporučuje se da ga u potpunosti izbacite iz upotrebe, ali ako ga ponekad preskočite, neće vam se desiti ništa strašno, a kosa će vam "nabujati".

Sušenje ručnikom

Kosa se sasvim lijepo može osušiti i bez fena. Uzmite ručnik, glavu nagnite prema dolje, kosu omotajte ručnikom i čvrsto izmasirajte tjeme. Ovo će malo ojačati kutikulu i vaša kosa će imati više volumena.

Igrajte se

Dok se vaša kosa suši, što češće prođite rukama kroz nju i odignite je od tjemena. To će joj dati finu teksturu i prirodnu valovitost, odnosno volumen.

Zamahnite kosom

Ako vam kosa splasne, samo nekoliko puta zamahnite njom gore-dolje. Ako već morate sušiti kosu, koristite ovu metodu tako što ćete zamahivati kosom dok pomičete fen. Ova metoda je puno manje štetna nego raščešljavanje za vrijeme sušenja.

Samoljepljivi uvijači

Jedan od načina da vam kosa izgleda sjajno je uvijanje na zdrav način i to samoljepljivim uvijačima. Iako ste možda vjerovatno skeptične po ovom pitanju, ova metoda uvijanja kose zaista djeluje. Za bolji efekat prespavajte sa uvijačima u kosi.

Šampon za suvo pranje

Ako ste se isfenirale i kosa vam se počela mastiti, ne morate odmah ići ponovo da se fenirate. Svoju divnu isfeniranu kosu možete imati još nekoliko dana, a da ni ne priđete fenu. Za to vam je potreban samo šampon za suvo pranje kose.

Možete ga koristiti i na čistoj kosi kako bi vam kosa imala veći volumen.

Napravite punđu

Kosu jednostavno zavrtite na vrhu tjemena i napravite punđu. Ostavite je tako dok se oblačite i šminkate i pustite tek prije nego što izađete iz kuće. Imaćete instant veliku, divnu frizuru, a postići ćete je na najjednostavniji mogući način na svijetu.

 

Portal Analitika