Svijet

Ubijeno 50 pripadnika ISIL-a u Kobaneu

Najmanje 50 boraca Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) ubijeni su u poslednja 24 časa u sukobima, samoubilačkim bombaškim napadima i vazdušnim napadima na Kobane. Džihadisti su bili meta i u Raki gdje je sprovedeno 30 vazdušnih udara, dok je u Alepu poginulo četvoro u roketnom napadu.
Ubijeno 50 pripadnika ISIL-a u Kobaneu
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju Sirijske opservatorije za ljudska prava navodi se da je to najveći broj žrtava među ISIL od pokretanje ofanzive za Kobane, strateški sirijski grad na granici sa Turskom.

Jedna Sirijka i njena tri sina su poginuli tokom noći u dijelu Alepa, pod kontrolom vladinih snaga, navela je sirijska monitoring grupa.

Žena i njena djeca su ubijeni pošto je raketa domaće izrade ispaljena iz pobunjeničkog, istočnog dijela grada na njihov dom u okrugu Ašrafijeh oko ponoći, prenijela je agencija AFP.

AP dodaje da je međunarodna koalicija pod komandom SAD sprovela najmanje 30 vazdušnih udara tokom prošle noći po džihadistima u sjeveroistočnoj Siriji.

Na meti vazdušnih udara bila je tkz. prijestonica ISIL u Siriji - grad Raka i vazduhoplovna baza Divizija 17 koji su džihadisti ranije zauzeli od sirijskih vladinih snaga.

I lokalni aktivisti Komisije za koordinaciju takođe su potvrdili noćašne vazdušne udare na Raki, ali nijedna od grupa nije navela broj žrtava u gradu i okolini.

 

Foto: Aljazeera.com

Portal Analitika