Ostalo

Hiljade navijača proslavilo uspjeh Mercedesa u Formuli 1

Hiljade navijača okupilo se u Štutgartu kako bi sa ekipom Mercedesa proslavili šampionsku titulu u konkurenciji vozača i konstruktora u Formuli jedan.
Hiljade navijača proslavilo uspjeh Mercedesa u Formuli 1
Portal AnalitikaIzvor

Mercedes je u Štutgartu napravio proslavu pod nazivom "Zvijezde i automobili" i na taj način sa navijačima proslavio titulu u konkurenciji konstruktora i titulu vozača Luisa Hamiltona.

Hamilton se sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom do posljednje trke borio za titlu, a Mercedes je nekoliko trka prije kraja ubjedljivo osvojio titulu u šampionatu konstruktora. Hamilton i Rozberg su na improvizovanoj stazi oko Mercedesovog muzeja u Štutgartu vozili brojne automobile, uključujući i bolide Formule jedan, "srebrne strijele" i rekli su da su spremni da u narednoj sezoni obnove svoj rivalitet.

Rozberg je rekao da ne žali zbog ove sezone, koja je u više navrata bila i problematična, ali da bi "pojedine stvari drugačije uradio". Hamilton je istakao da ima "težak odnos" sa klupskim kolegom, ali da su uvijek iskazivali poštavanje jedan prema drugom.

Osim navijača, gosti na proslavi bili su brojni šampioni automobilizma, selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joakim Lev i legendarni fudbaler Franc Bekenbauer.

(Blicsport)

Portal Analitika