Zanimljivosti

Dva mjeseca na nebu? Ne, ovo je građevina koja će vas ostaviti bez daha

Luksuzni hotel u obliku dva polumjeseca uskoro bi trebalo da počne da se gradi u Dohi. Za njegovu izgradnju trebalo bi da se izdvoji milijardu funti. Hotel se zove "Silver pearl", a planira se da bude završen do 2022.godine kada će se Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu.
Dva mjeseca na nebu? Ne, ovo je građevina koja će vas ostaviti bez daha
Portal AnalitikaIzvor

Između dvije hotelske jedinice nalaziće se atrijum sa baštama i prelijepim pogledom na okean. Kako kažu iz arhitektonske kompanije M.Kastedo, hotel će biti luksuzno dekorisan, a u njemu će se naći nekoliko skupih restorana i sala za konferenciju. Noću će hotel biti obasjan LED sijalicama, zbog čega će izgledati kao biser koji viri iz okeana.

29hotel2f

Cijena izgradnje od milijardu funti ne uključuje i izradu prodavnica i restorana. Takođe, trebalo bi da uz hotel ide i konstrukcija puta za automobile, da bi moglo lakše da se dođe do ulaza. Uz to bi trebalo i da se napravi poseban ulaz za jahte i helikoptere.

Ovo je možda najambiciozniji projekat u ovoj zemlji do sada. Ipak, iako se u Dohi stalno grade luksuzni hoteli, turizam u ovoj zemlji i nije toliko razvijen i ne postoji potreba za toliko smještajnih jedinica.

Ipak, zamisao je svakako jedinstvena, ali i komplikovana za izradu. Ipak, iz ove kompanije tvrde da će sve biti gotovo za Svjetsko prvenstvo, kao i da njegova izgradnja neće uticati na morsku sredinu.

2911hotel3

blic.rs

Portal Analitika