Politika

Krivokapić: Vujanović da položi račune za finansijsku poharu u KAP-u, pa onda neka proziva

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je bio zagovornik investitora u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP-u i prvo treba da položi račune za finansijsku poharu koje je to njegovo zalaganje donijelo, pa sa tim autoritetom da proziva nekog drugog, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić komentarišući izjavu Vujanovića da smo postali stručnjaci za tjeranje investitora.
Krivokapić: Vujanović da položi račune za finansijsku poharu u KAP-u, pa onda neka proziva
Portal AnalitikaIzvor

"Kada biste stali iza projekta kao što je KAP, koji je donio hiljade izgubljenih radnih mjesta, finansijsku poharu dugova koju smo mi plaćali, onda bi neko prvo trebalo da odgovara, a tek onda da pita nekoga. SDP ima morali autoritet da pita i da sad kaže isto-tada nijeste poštovali zakonske norme i to je Crna Gora skupo platila, poštujte ih barem sada za budućnost", kazao je Krivokapić, javlja RTCG.

Govoreći o prodaji Kraljičine plaže, koja je kamen spoticanja između DPS-a i SDP-a, Krivokapić je poručio da SDP želi da se postupak prodaje vrati na početak.

"Imali smo deset godina rasprave na sličnu temu oko KAP-a gdje je SDP optuživan za zaustavljanje razvoja i nažalost sada svi vide da je SDP bio u pravu. Mislio sam da neću morati ponovo da objašnjavam neke dosta očigledne stvari. Predsjednik Skupštine Opštine Bar iz SDP-a, potpredsjednik Opštine Budva je iznio obilje razloga koji upućuju na nezakonitost u tom poslu, a takođe i Morsko dobro. I mi želimo da se ta stvar vrati na početak. U EU kojoj težimo vladavina prava je temelj razvoja I temelj stabilnosti kojoj težimo", saopštio je lider SDP-a.

On je poručio da je u slučaju prodaje Kraljičine plaže potrebno zaštititi državne interese.

“Tamo gdje težimo prodaja neurbanizovanog zemljišta je već obrazac korupcije. Sama ta čijenica da najatraktivniju lokaciju prodajete neurbanizovanu upućuje na mnoge sumnje, da ne govorim o semu onom što su moje kolege govorile o nezakonitosti u tom poslu", kazao je Krivokapić i dodao da Kraljičina plaža mora da dobije novog ponuđača i to ne samo jednog.

On je saopštio i da država prodaje zemlju u Kolašinu za 90 eura, a dok se Kraljičina plaža nudi za 50 eura po metru kvadratnom.
Predsjednik SDP-a kaže i da je aneks koalicionog sporazuma DPS-a i SDP-a sporazuma gotovo dogovoren, ali dodaje i da nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima u Vladi.

"Suštinski politički dio je dogovoren, dio koji se tiče EU integracija i vladavine prava, ono što EU zahtjeva od nas i ekonosmi dio koji ostaje sa spornim elementima koji se na argumentima može lako razjasniti", poručio je Krivokapić.

Za razliku od Đukanović, Krivokapić ne zna ko će biti novi ministri u Vladi.

"Nijesmo raspravljali o imenima u Vladi, pa nijesmo mogli da dođemo zajednički do tih imena", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je saopštio i da SDP nikad nije bila jača i uskoro će, kako kaže postati dominantna stranka u crnogorskom biračkom tijelu.

Upitan da prokomentariše istraživanja prema kojima je podrška birača SDP-u opala, Krivokapić je rekao da je neko ranije kazao da, ako postoji sumnja u krađu izbora, može se misliti šta se radi sa anketama.

„SDP je na prošlim izborima u samostalnom nastupu prije nekoliko mjeseci dobio 11 odsto i nikad nije bio jači. Prema tome, jasno je da se koriste u predizbornim aktivnostima u Herceg Novom razne strategije“, rekao je Krivokapić.

Njega to, dodao je, upućuje na to da je SDP toliko važan da postaje glavna meta nekih istraživanja

„Politika SDP-a je dominantna, a uskoro će i sama partija postati dominantna u crnogorskom biračkom tijelu“, kazao je Krivokapić.

 

 

Portal Analitika