Fudbal

EP: Crna Gora u četvrtfinalu!

Reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u mini fudbalu. Crnogorska selekcija pobijedila je danas u Herceg Novom, u meču osminefinala, Englesku 2:1 i četvrtom pobjedom izborila plasman među osam najboljih.
EP: Crna Gora u četvrtfinalu!
Portal AnalitikaIzvor

Prvih par minuta meča obilježilo je ispitivanja snaga i faul Mirotića nad Kananijem nakon čega su sudije pokazale na bijelu tačku. Englezi, ipak, nijesu iskoristili najstrožu kaznu, ali je Gardner već nekoliko minuta kasnije šutem iz trka popravio Vernacinu grešku. Crna Gora je u narednim minutama tražila svoju igru, i već u 13.minutu Slobodan Drobnjak koristi povratnu loptu iz kornera i rezantnim udarcem ostavlja Smita da pogledom isprati loptu u svoju mrežu. Njegov prezimenjak, Goran Drobnjak potom nije iskoristio fantastičnu šansu – Smit se iskupio odličnom odbranom.

Drugo poluvrijeme počelo je u znaku crnogorske selekcije, pa vrlo brzo, nakon kornera, lopta završava iza leđa golmana Smita – lopta se odbila od jednog igrača Engleske. Osim jednog opasnog šuta Kananija i briljantne Mirotićeve parade, do kraja meča Englezi nijesu uspjeli da ozbiljnije zaprijete Crnogorcima.

Večeras od 20 sati Crna Gora u čevrtfinalu igra sa pobjednikom meča Grčka - Njemačka koji je počeo od 14 sati.

(foto: ''Udruženje Mini Fudbal Crna Gora'')

Portal Analitika