Protokol

Duško Knežević na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević prisustvovaće u februaru 2015. godine Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, na poziv američkih kongresmena.
Duško Knežević na Molitvenom doručku u Vašingtonu
Portal AnalitikaIzvor

Duško Knežević od 2008. godine učestvuje na Nacionalnom molitvenom doručku. Nacionalni molitveni doručak, koji se 5. februara 2015. godine 63. put održava u Vašingtonu, okupiće više od 3.000 učesnika iz 100 država svijeta. Domaćini događaja su pripadnici američkog kongresa SAD-a, a gosti su najznačajnije ličnosti iz svijeta politike i ekonomije.

Tradicionalno, počasni govornik Nacionalnog molitvenog doručka je predsjednik SAD-a.

Pod patronatom Nacionalnog molitvenog doručka organizuju se i skupovi van SAD-a, a Atlas grupa je bila domaćin prvog  takvog regionalnog okupljanja u Crnoj Gori  2008. godine u budvanskom Splendidu, pod nazivom "Unity in diversity - South European Gathering", kome su prisustvovali i američki kongresmen Robert Alderhort i senator Džim Inhof.

Na poziv Univerziteta Mediteran i Atlas grupe 2009. godine gost u Crnoj  Gori i Srbiji bio je Daglas Koe, jedan od najuticajnijih lidera molitvenog doručka i počasni direktor religiozno političke organizacije The Felowship Foundation koja je osnivač i organizator Nacionalnog molitvenog doručka.

U maju 2012. godine održano je drugo regionalno okupljanje u Crnoj Gori  po uzoru na Nacionalni molitveni doručak pod nazivom “IX godišnje okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope”, kojem je prisustvovalo više stotina učesnika iz Crne Gore, regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, a Atlas grupa bila je i jedan od pokrovitelja ovog skupa na kojem su učestvovali i predsjednik i premijer Crne Gore.

Portal Analitika