Rukomet

Vuko Borozan novo pojačanje u Bundesligi

Junak velike pobjede Crne Gore protiv Islanda Vuko Borozan, koji je rukometnoj velesili zabio deset golova, u naredne dvije i po godine nosiće dres njemačkog Libeka, javlja Hanball Montenegro.
Vuko Borozan novo pojačanje u Bundesligi
Portal AnalitikaIzvor

I pored brojnih ponuda iz Francuske, Mađarske, Poljske, Brorzan je juče potpisao ugovor sa timom sa sjevera Njemačke, a operativci u klubu ulažu dodatni napor da ga registruju kako bi već danas debitovao na meču protiv četvrtoplasiranog Gepingena. Ukoliko ipak papirologija ne bude završena do danas, Vuko će svoj prvi meč u crveno-crnom dresu odigrati u srijedu protiv moćnog Rajn Nekar Levena.

- Presrećan sam. Došao sam u klub sa bogatom tradicijom, te pravu sredinu za mladog igrača. Nadam se da ću se brzo prilagoditi na sve što Bundesliga sa sobom nosi, te da ću opravdati povjerenje čelnih ljudi kluba, ali i onih koji su me ovdje doveli. Igrati u Bundesligi je san svakog igrača, tako da se moj polako ostvaruje - kazao je za Handball Montenegro Vuko Borozan, po mnogima najperspektivniji bek na Starom kontinentu.

Borozan nije imao željenu minutažu u Metalurgu, koji je napustio prije dvije nedelje s obzirom da se klub našao u finansijskoj krizi.

- Mnogo lijepih trenutaka sam doživio u Skoplju, osvojili smo titulu, igrali zapaženu ulogu u Ligi šampiona i SEHA ligi, ali se takva situacija nije mogla više izdržati i morao sam da odem. Iskoristio bih priliku da se zahvalim navijačima Metalurga koji su sve vrijeme bili uz nas i pružali nam podršku na svakom meču - kazao je Borozan, koji će u istom timu igrati sa fenomenalnim igračima poput hrvatskog reprezentativca Draga Vukovića, te Slovenca Aleša Pajovića.

- Ovdje sam dva dana, a već su me prihvatili kao kod kuće. Posebno bih se zahvalio Vukoviću i Blazičku koji mi mnogo pomažu oko jezika, ali i prilagođavanja na novu sredinu. Za sada je sve u redu i vjerujem da ću ubrzo pokazati da su čelnici Libeka donijeli pravu odluku - kazao je Borozan.

Borozan će tako biti naš četvrti rukometaš u najboljoj ligi na svijetu, s obzirom da dres Mindena nosi Aleksandar Svitlica, u Hanoveru je Vasko Ševaljević, dok je nedavno Veclar pojačao Vladan Lipovina, piše Handball Montenegro.

Izvor i foto:handballme.me

 

Portal Analitika