Crna hronika

Zahvaljujući Forenzičkom centru otkriveno 80 odsto kriminalaca

Doprinos Forenzičkog centra na rasvjetljavanju počinilaca krivičnih djela iz godine u godinu sve je veći, a o tome najbolje svjedoči podatak da se, zahvaljujući tom institutu, otkrije preko 80 odsto nepoznatih počinilaca, pišu Vikend novine.
Zahvaljujući Forenzičkom centru otkriveno 80 odsto kriminalaca
Portal AnalitikaIzvor

„Efikasan rad Forenzičkog centra, u sadejstvu sa organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a, doprinio je visokom procentu rasvjetljavanja krivičnih djela. Procenat rasvjetljavanja se, u zavisnosti od vrste krivičnih djela, kreće od 60 do 70 odsto, odnosno kod nekih i preko 80 odsto u odnosu na registrovana krivična djela sa nepoznatim izvršiocem'', rečeno je za Vikend novine u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Analize koje pedesetak forenzičara različitih profila i generacija vrše u dvanaeset odvojenih sektora, kroz koje je ekipu ovog lista provela Lidija Martinović, forenzička analitičarka, najčešće dovode do otkrivanja počinilaca ubistva u pokušaju, razbojništva, teških krađa, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Vikend novine

Portal Analitika