Crna hronika

Ostavljeno tijelo Sirijca na graničnom prelazu Božaj

Policijski službenici zaposleni na prelazu Božaj, pronašli su nedaleko od granice beživotno tijelo sirijskog državljanina Mosheda Fouda (42), prenio je portal CdM.
Ostavljeno tijelo Sirijca na graničnom prelazu Božaj
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da je riječ o imigrantu, koji je preminuo usljed infarkta, a čije su tijelo krijumčari iz Albanije, ostavili na samoj granici, ali na crnogorskoj teritoriji.

Tijelo je pronađeno u srijedu ujutru, na oko desetak metara od granične linije Božaj, na crnogorskoj teritoriji, u teško prohodnom brdovitom prostoru između naše i albanske granice.

Prilikom uviđaja na tijelu preminulog Sirijca nije bilo tragova nasilja.

“Kako bi se sa sigurnošću utvrdio uzrok njegovog stradanja, tijelo je pogrebnim kolima odvezeno na odjeljenje za patologiju Kliničkog centra Crne Gore, gdje je obdukcijom ustanovljeno da je Sirijca izdalo srce”.

Kod 42-godišnjaka koji se najvjerovatnije uputio ka Crnoj Gori odakle bi nastavio put ka Zapadnoj Evropi, nađen je pasoš zemlje iz koje dolazi, izdat u avgustu ove godine. Sumnja se da je upravo tada iz Sirije krenuo ka nekoj od obećanih zemalja Zapada.

Okolnosti cijelog događaja ukazuju na sumnju da je Sirijac, nakon višemjesečnog iscrpnog putovanja, najvjerovatnije preminuo u susjednoj Albaniji, koja je gotovo uvijek tranzitna zemlja za lažne azilante iz Sirije.

Ne znajući šta da rade sa beživotnim tijelom i od bojazni od policije u toj zemlji, krijumčari su ga, kako se sumnja, najvjerovatnije ostavili na sred jedne od dobro utabanih staza, uz legalni granični prelaz Božaj, kojima se obično kreću imigranti.

Izvor: cdm.me; foto:pobjeda.me

Portal Analitika