Košarka

Budućnost čeka Solnoki, JOVOVIĆ: Jakom odbranom do pobjede

Deveti trijumf u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija imaće priliku da upišu pred svojim navijačima. U 10. kolu regionalnog takmičenja ’’plavi’’ dočekuju Solnoki, tim sa pet pobjeda, i tim od kojeg je Budućnost bila bolja u četiri posljednja međusobna duela.
Budućnost čeka Solnoki, JOVOVIĆ: Jakom odbranom do pobjede
Portal AnalitikaIzvor

’’Imaju dobar rezultat kako u ABA ligi tako i u Eurokupu. Ljeto su iskoristili da jako poprave igrački kadar. I pored dobrih rezultata, dovođenjem Tedija Gibsona prije tri dana pokazuju da žele da imaju još bolje rezultate. Imaju velike ambicije. Jako su nezgodan tim. U napadu imaju veliku širinu. Imaju par odlčinih individualaca koji su kadri da ubace i po 30 poena po meču. Ističe se Vojvoda, koji je jako opasan igrač, pokazuje veliki napredak. Tu je Sinovec, zatim Milošević, plejmejker Džons, i naravno ispod koša Brkić. Često mijenjaju odbranu, pa protivnika uvijek drže u dilemi. To smo dobro analizirali i bićemo dobro pripremljeni za tu vrstu defanzive. Moramo odigrati dosta čvrsto i agresivno u odbrani. Tako treba da gradimo i igru i nadam se na kraju trijumfujemo’’, kazao je trener Igor Jovović.

’’Ima da se igra još jako puno, ali smo mi do sada napravili najbolji rezultat Budućnosti u ABA ligi. Moramo odigrati koncentrisano do kraja same ABA lige. U principu, u tim manjim mečevima se rješavaju stvari. Primarni cilj je da se dočepamo plej-ofa, a nakon toga je sve moguće. Idemo redom, sljedeći cilj je Solnok, da upišemo pobjedu u tom duelu. Ulazimo u uzbudljivu završnicu ABA lige do kraja godine. Očekuju nas dva gostovanja protiv Krke i Partizana’’, poručio je Jovović.

Da se radi o kvalitetnom rivalu potvrio je i Čedomir Vitkovac, koji vjeruje da uz podršku navijača mogu nastaviti sa dobrim rezultatima.

’’Posjeduju veliki individualni kvalitet. Ova utakmica je izuzetno značajna za nas sa rezultatskog aspekta. Vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo nastaviti niz odličnih rezultata u ovom takmičenju.’’

Meč se igra u subotu od 21 sat, ulaz je 2 eura. Prodaja ulaznica počeće tri sata ranije.

rasporedaba2811tabelaaba2811

 

statbudsoln2811
Portal Analitika