Košarka

Odlični nastupi Crnogoraca u Evropi

Svi crnogorski košarkaši koji su u posljednja dva dana istračali na teren, odigrali su sjajne mečeve u Eurokupu, Euročelendžu i Balkanskoj ligi.
Odlični nastupi Crnogoraca u Evropi
Portal AnalitikaIzvor

U Eurokupu je Kimki lako izašao na kraj sa Olimpijom (105:77), a Tajriz Rajs je za pobjednički tim ubacio više poena nego što je proveo minuta u igri. Naime, Amer sa crnogorskim pasošem je postigao 18 koševa, za samo 17 minuta na terenu.

Na drugoj strani, u ekipi iz Ljubljane, ubjedljivo najbolji je bio Halil Kanačević sa 20 poena i 13 skokova (indeks 26).

Banvit je nakon dodatnih pet minuta savladao Vujoševićev Partizan 90:85. Crnogorski reprezentativac iz turske ekipe, Vladimir Dragičević, je protiv svog starog klijenta (i u prvom meču briljirao) zabilježio 20 poena i 4 skoka.

U Euročelendžu je ove nedjelje odigran samo jedan meč - bjeloruski Cmoki je uz 14 poena, 7 skokova i 3 asisstencije odličnog Maraša trijumfovao protiv turskog Ušaka 85:73.

U Balkanskoj ligi je Vlaznija sinoć ubjedljivo izgubila od makedonskog Kožuva (55:82), ali su crnogorski igrači ostavili dobar utisak. Nemanja Gavranić je postigao 12 poena i 8 skokova, dok je Miloš Pajović bio autor 14 pogodaka i 3 uhvaćene lopte. (košarka.me)

Portal Analitika