Košarka

Plavi idu za Tursku, JOVOVIĆ: Pokušaćemo da napravimo veliki rezultat

Nastavlja se paklen ritam za košarkaše Budućnost Volija, nakon osme pobjede iz devet mečeva ABA lige, ''plavi'' će u srijedu pokušati da poprave skor uEurokupu, tačnije da da dođu do trećeg trijumfa u tom takmičenju. No, izuzetno težak zadatak je pred crnogorskim šampionom u 7. kolu grupe F jer putuju za Tursku na megdan Karšijaki.
 Plavi idu za Tursku, JOVOVIĆ: Pokušaćemo da napravimo veliki rezultat
Portal AnalitikaIzvor

''Imali ste svi priliku da vidite o kakvom se protivniku radi. Ne očekuje nas nimalo lak zadatak, pogotovo jer igraju na domaćem terenu, pred oko 5-6 hiljada gledalaca, koji znaju da naprave paklenu atmosferu. Kvalitetan su tim, pun odličnih individualaca. Dodatni motiv da odigramo jednu dobru utakmicu. Eventualnim iznenađenjem znatno povećavamo šanse za drugu fazu. Pokušaćemo da napravimo veliki rezultat'', kazao je trener Igor Jovović.

Prvi meč u Podgorici pripao je Turcima koji su slavili 82:79, i koji su do sada upisali 4 pobjede i dva poraza.

''Moramo biti maksimalno ozbiljni i koncentrisani da protiv odličnog tima, pokažemo da i mi možemo da igramo na gostujućim terenima dobre mečeve. Moramo da iskontrolišemo njhiov udarni trio - Dikson, Dibler i Palasio. U prvom meču su nam napravili puno problema. Da im procente šuta svedemo na značajno niži nivo nego što su imali ovdje. Ako uspijemo da iskontrolišemo spoljnu liniju, šanse za trijumf su nam znatno veće. Svi su zdravi, Ivanović je počeo da radi košarkaške treninge, ostali su svi u funkciji i nadam se d aće tako da ostane'', kazao je Jovović koji se kratko osvrnuo na sjajna izdanja u ABA ligi.

''Što se tiče ABA lige, za sada imamo odličan rezultat. Treba da nastavimo da igramo na isti način, jer je tek trećina lige za nama. Moramo biti vrlo obazrivi i vrlo strpljivi da u narednim mečevima pružamo partije kao i do sada, i da zadržimo visoko plasiranu poziciju.''

Meč se igra u srijedu od 19 sati.

 

Portal Analitika