Košarka

Stiže Olimpija, JOVOVIĆ: Po svaku cijenu odbraniti domaći teren

Nastavlja se serija teških utakmica za košarkaše Budućnost Volija. Nakon velike pobjede nad Ventspilsom, ''plavi'' se okreću ABA ligi, a ''Morača'' će u subotu veće ugostiti Olimpiju. Tim iz Slovenije je veliki dužnik crnogorskog šampiona jer je prošle sezone slavila trojkom pod sumnjivim okolnostima. Bez obzira na to, ekipa Igora Jovovića ide na osmi trijumf iz devet mečeva.
Stiže Olimpija, JOVOVIĆ: Po svaku cijenu odbraniti domaći teren
Portal AnalitikaIzvor

''Dolazi nam jako kvalitetan tim. Oni to pokazuju i rezultatima u Eurokupu i u ABA ligi. Prethodne sezone smo imali iskustvo sa njima đe su nas naučili da utakmica ponekad traje i preko 40 minuta. Bićemo silno motivisani da odigramo jako kvalitetan meč pred domaćim navijačima. Iskusan tim predvođen Marinovićem na poziciji plejmejkera, koji je uz to što je sjajan skorer, odličan i asistent. Spreman je da donese ključne poene kada se utakmica lomi. Prepelić je jako nezgodan šuter. Tu je i Nikola Bugarin na poziciji tri, i ispod koša Omić, sigurno jedan tim koji je respektabilan, i koji je konkurent za visok plasman. Moramo po svaku cijenu odbraniti domaći teren'', poručio je Igor Jovović.

''Kada se pogleda istorija mečeva u Podgorici oni su uvijek bili nezgodan gost. Uvijek su imali kvalitetan sastav, do nedavno su igrali i Euroligu. Dodatni motiv za nas, da odigramo dobro, i da s epokažemo u što boljem svijetlu. U dobrom smo ritmu, ali iscrpljuje ovaj ritam utakmica na svaka tri dana. Međutim, i Olimpija je imala težak meč u Eurokupu, pa smo na istoj poziciji što se tiče svježine. Ali, moramo odigrati našu igru, odigrati agresivno. Od prvog minuta treba da stavimo protivniku do znanja da će teško doći u situaciju da nas ugroze. Rejnolds je i dalje povrijeđen, pokušavamo da ga osposobimo za meč, vidjećemo hoćemo li uspjeti'', kazao je strateg Budućnosti.

Olimpija je prije dva dana pretrpjela težak poraz u Istanbulu, prije toga vezala je četiri pobjede. Težak meč očekuje i Darko Planinić.

''Trener je dovoljno kazao koliko je to kvalitetan tim, koliko ima kvalitetnih igrača. Na nama je da se dobro pripremimo, da odigramo fokusirano u odbrani i kvalitetno u napadu, kako bi na kraju slavili. Što se tiče mojih partija do sada, uvijek može bolje. Međutim, prioritet je tim, da svi odigramo kako treba i upišemo što više pobjeda, a ja uvijek mogu bolje.''

Utakmica u dvorani ''Morača'' igra se od 19 sati, ulaz je dva eura.

tabelaaba21-11
Portal Analitika