Odbojka

LŠ: Važan trijumf Budvanske rivijere protiv Berlina!

Budvanska Rivijera je pobijedila Berlin 3:2 u drugom kolu Lige šampiona. To je prva pobjeda Rivijere ove sezone, a ona je nagrađena sa dva boda, od mogućih tri.
LŠ: Važan trijumf Budvanske rivijere protiv Berlina!
Portal AnalitikaIzvor

Odbojkaši Budvanske Rivijere prva dva seta odigrali su fenomenalno. U prvom setu igralo se potpuno izjednačeno sve do 17:17. Nakon toga domaći su vezali tri poena iskoristivši greške rivala da prelome set i na kraju ga dobiju 25:22.

Drugi set je donio pravu dramu. Budvanska rivijera imala je četiri vezane set lopte, ali je Berlin uspio da sa 24:20 stigne na 24:24 i nakon toga da u pet navrata ima šansu da poravna na 1:1. Ipak domaći su preokrenuli i poenom Kale iz kontre sa 32:30 poveli su 2:0. Drugi set je trajao čak 34 minuta.

Toliko puta pominjana njemačka upornost došla je do izražaja u trećem setu. Ni 2:0 ni način na koji su izgubili drugi set nije uticao na odbojkaše Berlina koji su izuzetno lako stigli do slavlja u trećem dijelu meča. Brzih 25:16 za produžetak borbe.

Četvrti set je prelomljen uoči i nakon drugog tehničkog tajm auta. Njemci su sa šest vezanih poena od 14:13 stigli do 14:19 i na kraju su slavili 25:22.

Rivijera je prva došla do prednosti u petom setu. Domaći su serijom od 3:0 stigli do vođstva od 6:4. Na promjeni strana bilo je 8:5 za tim Slobodana Boškana. Njemci su poravnali na 11:11, ali je Rivijera sa dva vezana poena (prvi uz dosta protesta Njemaca zbog lopte koja je bila možda i u autu) opet stigla do plus 2, 13:11. Na kraju je bilo 15:12, za prvu pobjedu ove sezone.

Najbolji u pobjedničkom timu Kala sa čak 27 poena, Krom je na drugoj strani upisao 18. U redovima našeg šampiona još su se istakli Krsmanović sa 16, Ćaćić sa 15 i Mulen sa 11 bodova.

Budvani su na startu maksimalnim rezultatom poraženi od Rešovije, dok je Berlin na svom terenu slavio 3:1 protiv ACH Voleja. U narednom kolu Budvani dočekuju sastav iz Slovenije koji je i poslije dva kola na nuli.

CdM; foto: cev.lu

Portal Analitika