Fudbal

Perez vraća Mijatovića u Real

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez namjerava da vrati legendu klubaPredraga Mijatovića na mjesto spoprtskog direktora.
Perez vraća Mijatovića u Real
Portal AnalitikaIzvor

Perez je već započeo reorganizaciju najtrofejnijeg svjetskog kluba, po uzoru na minhenski Bajern, pišu španski mediji.

To znači da bi veliku ulogu u vođenju kluba trebalo da imaju bivši igrači, odnosno legende kluba.

Perez je vratio nekadašnjeg kapitena Fernanda Jera koji je pomoćnik Karlu Anćelotiju, a pokušao je da vrati i Raula Gonzalesa kojem je ponudio mjesto potpredsjednika, ali je legendarna sedmica Madriđana odlučila da ostane u Njujorku zbog djece.

Tu je i Zinedin Zidan koji je trenutno trener drugog tima Real Madrida. U klubu rade i Ruben de la Red i Santjago Solari.

Mijatović je bio sportski direktor Reala dok je klubom predsjedavao Ramon Kalderon. Iako se činilo da strijelac pobjedonosnog gola u finalu Lige šampiona 1998. godine nema dobre odnose sa sadašnjim rukovodstvom kluba, očigledno da nije tako.

Mijatović je kao igrač u Realu proveo tri sezone i za to vrijeme je osvojio Primeru, Superkup Španije, Interkontinentalni kup i Ligu šampiona. Florentino Perez ga zbog tog gola kojim je donio Realu titulu prvaka Evrope poslije 32 godine mnogo cijeni, pa ponovni povratak Podgoričanina u klub nije iznenađenje.

Bivši igrač Partizana je tokom boravka na mjestu sportskog direktora doveo nekoliko sjajnih holandskih igrača uključujući Robena i Snajdera, ali Real nije uspio da ostvari zapažene rezultate u Evropi, odnosno da osvoji titulu u Ligi šampiona.

Izvor: b92.net

Portal Analitika