Košarka

Budućnost bez prava ne grešku, JOVOVIĆ: Moramo savladati Ventspils

Ukoliko žele da zadrže šanse za prolazak u narednu fazu Eurokupa, košarkašiBudućnost Volija moraće u srijedu veče da pred svojim navijačima savladaju letonski Ventspils. Trijumf je ''plavima'' prijeko potreban jer nakon pet kola imaju četiri poraza.
Budućnost bez prava ne grešku, JOVOVIĆ: Moramo savladati Ventspils
Portal AnalitikaIzvor

''Jako značajan meč za nas kada je u pitanju naš opstanak u Eurokupu. Radi se o jako nezgodnom protivniku, koji nas je savladao i u prvom meču. Karakteriše ih dosta brza igra, imaju dosta slobode u igri, imaju jako kvalitetan šut za tri poena. Prednjače tri Amerikanca, pogotovo na poziciji plejmejkera, Mire Četmen. Sigurno jedan od najboljih plejmejkera u posljednjih deset godina u Evropi. Igrač u godinama, ali i dalje motor ekipe, jako značajan za njih. Tu su još Troj Barns i Grant, ostalo su sve letonski igrači, jako kvalitetni. Moramo da odigramo vrlo disciplinovanu utakmicu svih 40 minuta, da dobro se branimo iz kontranapada. Moramo biti jako agresivni, kako im šuterske sposbnosti ne bi došle do izražaja. I dalje imamo igrački problema, Rejnolds najvjerovatnije preskače i ovaj meč. Međutim, sa raspoloživim snagama pokušaćemo da odigramo čvrstu utakmicu, i da uz podršku naših navijača na kraju trijumfujemo'', poručio je trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Za razliku od Eurokupa, Budućnost fenomenalno gura u ABA ligi, sa skorom od sedam pobjedam i samo jednim porazom od lidera Crvene zvezde.

''Nijesmo samouvjereni u Eurokupu, ali samopouzdanje nije problem. Poslije meča sa PAOK-om sam razgovarao sa grčkim novinarima, i kazao sam im da je jako teško igrati dvije zahtjevne lige svaka tri dana. Sa druge strane, PAOK protiv većine klubova u grčkom šampionatu igra lakše mečeve, Ventspils je dominantan u letonskoj ligi. I oni su u potpunosti fokusirani na Eurokup. Nas u kontinuitetu očekuju teški mečevi kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. A uvijek ističemo da nam je ABA liga prioritet. I dalje mo u igri, i moramo da iskoristimo situaciju nakon posljednjih rezultata u grupi'', kazao je Jovović.

Prvi meč u Letoniji, domaći tim je riješio u svoju korist 82:75.

''Sa pobjedama nad Ventspilsom i Zjelen Gorom kod kuće bili bi jako blizu naredne faze, a u nekim situacijama i trijumf nad PAOK-om na domaćem terenu garantovao bi nam prolaz dalje. No, da se sada ne bavimo kalkulacijama, da najprije odigramo ozbiljan meč protiv Ventspilsa'', poručio je Jovović, a da je ovaj meč od velikog značaja za crnogorskog šampiona poručio i Vil Šihi.

''Ovo je jako važan meč za nas. Vrlo su kvalitetan tim sa odličnim šuterima, posebno ističem plejmejkera. Gledali smo ih prethodnih dana, naporno smo trenirali, vijdeli smo koje su njihove vrline a koje mane, znamo koliko su jaki, ali vjerujem da možemo da ih zaustavimo.''

Utakmica u dvorani ''Morača'' na programu je od 18 sati i 30 minuta, ulaznice će početi da se prodaju tri sata prije početka meča.

Portal Analitika