Rukomet

ADŽIĆ: Pokazali smo karakter u ključnim trenucima

Trener Budućnosti Dragan Adžić nakon remija (24:24) protiv Vardara u Skoplju u petom kolu Lige šampiona kazao je da je posebno zadovoljan činjenicom da je Despotović opravdala ukazano povjerenje, te da je Žderić potvrdila da je spremna da zamijeni Voltering, kada njemačka reprezentativka nije na svom nivou.
ADŽIĆ: Pokazali smo karakter u ključnim trenucima
Portal AnalitikaIzvor

- Meč su obilježile povrede Bizdre i Lekić, kao i dvije mlade igračice Despotović i Ihneva. U ovom ambijentu je bilo sjajno igrati i ekipa je odgovorila na pravi način kada je bilo najpotrebnije, a to je završnica meča i pokazali smo karakter. Uspjeli smo da ostanemo neporaženi i moramo da budemo zadovoljni. Ponovo nam se desio pad na početku drugog poluvremena i to je za brigu i dublju analizu, jer smo naporno radili kako nam se to ne bi dešavalo. Vjerujem da ćemo pronaći razlog pada i da se više neće ponavljati – kaže Adžić.

Marta Žderić u finišu prvog poluvremena na golu je zamijenila Klaru Voltering i opravdala očekivanja, a bila je i junak jer je tri sekunde prije kraja odbranila šut saigračice iz hrvatske reprezentacije Andree Penezić.

Meč je obilježila i 20-godišnja Jelena Despotović, koja je zamijenila Milenu Knežević i postigla tri gola u trenucima kada našoj ekipi nije išlo.

- Dva vrhunska golmana su nešto što treba da krasi Budućnost od kraja sezone i da bude naša prednost u odnosu na ostale timove. To se očekuje od njih, i jedna i druga treba da se osjećaju kao da su prvi izbor među stativama i treba da daju doprinos na svakom meču. Despotović se dobro snašla i to je veoma važno jer je u pitanju meč visokog nivoa i nije podlegla pritisku u sjajnom ambijentu. To je dobar znak i za reprezentaciju uoči Evropskog prvenstva.

Poljska reprezentativka Kinga Bizdra zbog povrede je prije vremena završila meč, a Adžić kaže da će sve biti jasnije nakon dodatnih pregleda u narednih nekoliko dana.

- Kinga je istegla kolateralni ligament koljena. Teško je dati procjene, ali vjerujem da nije u pitanju teža povreda. U narednih nekoliko dana ćemo imati tačnu informaciju i tačnu dijagnozu – zaključio je Adžić.

Portal Analitika