VUJANOVIĆ: Imamo obavezu prema slavnoj istoriji Cetinja (VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas na Cetinju, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO Prijestonice Cetinje povodom Dana Opštine.
VUJANOVIĆ: Imamo obavezu prema slavnoj istoriji Cetinja (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je Cetinjanima i Cetinjankama, odbornicima, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Prijestonice čestitao praznik i iskazao je poštovanje i divljenje svima onima koji su istoriju Cetinja učinili slavnom.

- Imamo obavezu prema slavnoj istoriji Cetinja koju i u sadašnjosti i budućnosti moramo slijediti - rekao je Vujanović.

Predsjednik je saopštio poštovanje za sve što je učinjeno između dva praznika, uz uvjerenje da će važni projekti koji su planirani biti realizovani.

- Ovo je bila i prilika da čujemo prezentaciju i vidimo sjajnu perspektivu jednog izuzetnog projekta "Porto Skadar Lake", koji će obezbijediti na atraktivnom prostoru Skadarskog jezera novi sadražaj, po kome će i Skadarsko jezero biti dodatno prepoznatljivo i obezbijediti nova radna mjesta za građane Cetinja - rekao je Vujanović nakon današnje proslave.

Predsjednik je uz čestitke ovog velikog praznika koji obilježava sedam decenija kazao da Cetinje, shodno svojim resursima zavređuje angažman svih i lokalne uprave i Vlade, i svih onih koji su posvećeni razvoju Cetinja da se iskoriste ti resursi, uz uvjerenje da će to i biti tako.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović u govoru na svečanoj sjednici SO Prijestonice kazao je da je kroz ponuđene stimulanse za privrenike u prvoj godini primjene otvoreno 105 radnih mjesta.

 

- Danas je sasvim izvjesno da su pred nama nove investicije putem kojih ćemo, uz pomoć, naših partnera iz Vlade omogućiti nova zapošljenja - rekao je Bogdanović ističući da će posebna pažnja biti usmejrena na turizam.

Gradonačelnik Prijestonice svečano je danas otvorio rekonstruisanu gradsku tržnicu.

 

 

 

Portal Analitika