TV / Film

Tvorac "Simpsonovih" prije smrti poklanja svoje milione

Semu Sajmonu, jednom od tvoraca kultne animirane serije "Simpsonovi", još 2012. otkriven je neizlječiv rak debelog crijeva. Ipak, prije nego što umre on želi da pokloni svoje milionsko bogatstvo.
Tvorac "Simpsonovih" prije smrti poklanja svoje milione
Portal AnalitikaIzvor

Iako su mu ljekari još 2012. prognozirali samo tri mjeseca života, Sajmon je pesimističnu dijagnozu odbio da prihvati poput smrtne presude. Umjesto toga, odlučio je da preostalo vrijeme iskoristiti kako bi se posvetio svojoj najvećoj strasti - pomaganju životinjama.

Uprkos lošim prognozama, Sajmon je u intervjuu za NBC objavljenom krajem prošle sedmice, svoju bolest nazvao "najnevjerovatnijim iskustvom u svom životu" jer je okružen ljudima koje voli. Sada namjerava da donira čak 100 miliona dolara kako bi pomogao u borbi za prava životinja.

Tvrdi da je napokon smiren i da nikad u životu nije bio srećniji.

"Rak je grozna bolest. Sve je ono što su vam oduvek govorili da će biti. To je putovanje i borba. Ali ako želite publicitet i način da pokupite devojke, rak je najbolja stvar na svetu", rekao je pedesetdevetogodišnji Sajmon kroz šalu.

"Okružen sam ljudima koji me vole, brinu za mene i spremni su da učine sve kako bi mi pomogli. To ja nazivam srećom. Mislim da sam ranije imao problema s tim da ljude pustim preblizu”, priznaje on.

Svoje poslednje mjesece života odlučio je da provede na najbolji mogući način - pomažući drugima. Novac daje u dobrotvorne svrhe, kako bi pomogao beskućnicima i spasao životinje koje u skloništima čekaju smrt. Zavjetovao se i da će svoje bogatstvo, procijenjeno na 100 miliona dolara, razdijeliti prije smrti.

Sem Sajmon i Met Groning 1991. stvorili su hit seriju "Simpsonovi". Sajmon se tri godine kasnije povukao iz projekta zbog nategnutog odnosa s Groningom, ali je zadržao titulu izvršnog producenta. To mu je omogućilo da na svakoj sezoni zaradi desetine miliona dolara, koje sada koristi kako bi pomogao životinjama.

Izvor: b92.net

Portal Analitika