Zanimljivosti

Iz prostorije sa bankomatom u novi dom

Jedan napušteni pas slučajno je zalutao u prostoriju u kojoj se nalazio bankomat. Ovaj korak se ispostavio kao presudan u spasavanju života nesrećnog psa.
Iz prostorije sa bankomatom u novi dom
Portal AnalitikaIzvor

Sve se dogodilo 17. oktobra u paragvajskom gradu Lambareu. Lutajući vrelim ulicama, gladan i žedan, pas je samo tražio mjesto u hladu na koje bi mogao bar na trenutak da se sakrije od nesnosne vrućine.

Klimatizovana prostorija za podizanje novca ga je privukla svojom svježinom, pa životinja nije mnogo oklijevala prije nego što se ušunjala unutra kako bi odahnula i odmorila se od vrelog vazduha.

Ovaj prizor je bio interesantan jednom slučajnom prolazniku, koji ga je uslikao i objavio na Tviteru. Fotografija je brzo osvojila društvene mreže, a psu je pronađen novi dom.

Snalažljivo stvorenje dobilo je ime Fresko, a njegova fotografija je duboko dirnula ljubitelje pasa, ali i sve one koji su saosjećali sa ovim stvorenjem izmorenim velikim vrućinama.

Članovi jedne organizacije za spasavanje uložili su veliki trud kako bi utvrdili tačnu lokaciju bankomata i otišli po psa prije nego što ga neko istjera iz prijatne prostorije nazad na ulicu.

- Zaljubili smo se u Freska čim smo vidjeli fotografiju, kao i većina ljudi. Sve što smo u tom trenutku želelije da ga odvedemo na neko mjesto gdje će mu uvijek biti dobro - rekao je Giljermo Ramirez, član organizacije koja je spasila psa.

Pametni pas je već stekao toliku popularnost da ju je, kada su obavljeni svi neophodni pregledi, nova porodica već čekala.

Od sada Fresko više nikada neće morati da "provali" u prostoriju sa bankomatom kako bimu bilo ugodno!

Izvor i foto: zivotinje.rs

Portal Analitika