Košarka

Budućnost u Solunu, JOVOVIĆ: Savladati PAOK bilo bi fenomenalno

Košarkaši Budućnost Volija traže drugi trijumf u Eurokupu. Sa pobjedom i tri poraza ’’plavi’’ su otputovali za Solun na duel sa PAOK-om koji ima obrnut skor.Crnogorski šampion igra odlično u ABA ligi, u evropskom takmičenju su trenutno na poziciji koja vodi u drugi krug, ali sa eventualnim trijumfom napravili bi veliki korak ka tom cilju.
Budućnost u Solunu, JOVOVIĆ: Savladati PAOK bilo bi fenomenalno
Portal AnalitikaIzvor

’’Igramo protiv jako iskusnog tima, koji je zadržao okosnicu ekipe, koja nas je prošel godine oba puta savladala. Pojačali su se sa još četiri Amerikanca, koji su nosioci igre. Dakle, jako iskusan tim, inteligentan, u svakom momentu na terenu znaju šta treba da rade. To su potvrdili i svojim rezultatima. Bez poraza su u grčkom prvenstvu, imaju samo jedan poraz u Eurokupu, i čeka nas jako težak zadatak. Nadam se da će nas i malo pogledati sreća kao i njih prošle godine u Solunu kada su trijumfovali šutem za tri poena. Put nije toliko naporan za ovaj meč, tako da ćemo imati i potrebnu svježinu. Uradićemo sve da trijumfujemo protiv teškog protivnika’’, kazao je trener Igor Jovović.

I prošle sezone dva tima su bili rivalu u grupi, PAOK je slavio u Podgorici 75:69, a u Solunu 85:84.

’’Ovaj brejk bi bio jako značajan, s obzirom na to šta se sve dešava u grupi, đe je PAOK trijumfovao u gostima protiv Ventspilsa, a Karšijaka je bila bolja od Zjelen Gore. U ovom momentu se vidi da su Ventspils i Zjelen Gora naši konkurenti za plasman u drugu fazu. Ako bi trijumfovali to bi bilo fenomenalno’’, kazao je Jovović.

POSLJEDNJI REZULTATI DVA TIMA:

statpaokbud11-11

RASPORED SVIH MEČEVA 5. KOLA:

rasporedek11-11-1rasporedek11-11-2

TABELE SVIH GRUPA:

tabelaek11-11-1tabelaek11-11-2
Portal Analitika