Košarka

Omar Kuk ostaje do kraja sezone!

Čelnici Budućnosti su se dogovorili sa Omarom Kukom da ostane u klubu do kraja sezone, objavio je Informer CG.
Omar Kuk ostaje do kraja sezone!
Portal AnalitikaIzvor

Pomenuti sporazum ima jednako atraktivan nastavak - ako „plavi“ na kraju ABA lige izbore plasman u Euroligu, Amerikanac sa crnogorskim pasošem će ostati u Podgorici i naredne sezone.

Kuk je u Budućnost došao pred sami start ABA lige i potpisao kratkoročan ugovor na dva mjeseca. Plan je bio da iskusni organizator igre popuni mjesto, dok se od povrede ne oporavi Nikola Ivanović, koji je planiran za prvog pleja podgoričkog tima.

Kako se i pretpostavljalo, Kuk je ispunio sva očekivanja čelnika kluba i trenera, pa su dvije nedjelje prije nego što mu je ugovor istekao počeli pregovori da se saradnja nastavi, što je Amerikanac prihvatio.

Prema pisanju Informera, zacrtani cilj uprave Budućnosti za ovu sezonu u ABA ligi je plasman u finale plej-ofa, što bi odvelo „plave“ u Euroligu, poslije 12 godina čekanja. Zbog toga je dogovoreno da Kuk ostane, pored njega će ostati i Aleksandar Ćapin.

Poslije sedam kola u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija su zabilježili šest pobjeda, a doživjeli su samo poraz od Crvene zvezde u Beogradu, pa su usamljeni na drugom mjestu na tabeli. U svim mečevima su pokazali da ih s pravom ocjenjuju kao jednog od favorita za osvajanje mjesta koje vodi u Euroligu naredne jeseni.

Portal Analitika