Fudbal

ĐURĐEVAC: Prvoligašima po 60 hiljada eura, drugoligašima po 30 hiljada

Većina klubova Prve i Druge fudbalske lige Crne Gore nalazi se u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, jedva sastavljaju kraj sa krajem, najčešće nijesu u mogućnosti da redovno servisiraju tekuće obaveze i obaveze prema igračima i trenerima. Stoga je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore na sjednici održanoj u petak 07. novembra tekuće godine, donio odluku da u cilju prevazilaženja pomenutih problema dodijele određena sredstva svim klubovima Prve i Druge lige. Po ovoj Odluci svim prvoligašima će biti uplaćeno po 60.000 eura a svim drugoligašima po 30.000 eura. Ukupno za ovu namjenu je opredijeljeno 1.080.000 eura.
ĐURĐEVAC: Prvoligašima po 60 hiljada eura, drugoligašima po 30 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

‘’Od ovog iznosa jedino će biti odbijen njihov dug prema regijama i savezu . Nadam se da će ova sredstva biti značajna injekcija za finansijsku konsolidaciju naših prvoligaša i drugoligaša. Napominjem da uz ova sredstva kao što je poznato, savez tokom sezone uplaćuje svim prvoligašima i po 25.000 a drugoligašima po 10.000 eura, što znači da će savez u ovoj sezoni svakom prvoligašu uplatiti po 85.000 eura a drugoligašima po 40.000 eura, što ukupno iznosi 1.500.000 eura direktne finansijske pomoći’’, kazao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Tokom ove sezone Fudbalski savez snosi sve troškove takmičenja - plaća službena lica i prevoz za sve članove ženske lige kao i troškove službenih lica za Ligu malog fudbala. Uz to, za tekuće troškove poslovanja savez opredjeljuje i po 15.000 eura za naša tri regionalna centra, i sve u svemu, ove sezone kao pomoć klubovima, ligama i regijama opredijeliće oko 1.650.000 eura.

‘’Tokom ove sezone nastavili smo da ulažemo u infrastrukturu. U centru pažnje bila je rekonstrukcija terena na stadionu pod Goricom, poboljšanje reflektorskog osvetljenja i uslova za rad novinara. Mislim da smo uspješno okončali sve što je planirano i za tu namjenu opredijelili smo oko 650.000 eura. Započeta je izgradnja Kuće fudbala, radovi napreduju planiranom dinamikom, i vjerujem da ćemo novu sezonu dočekati u novim prostorijama’’, kazao je Đurđevac a onda najavio I ostale projekte.

‘’Za izgradnju reflektora na stadionu OFK Petrovca savez je opredijelio 234.000 eura, klub takođe značajan iznos i taj projekat bi trebalo da bude gotov narednih dana i vjerujem da ćemo čak u ovoj jesenjoj sezoni pod reflektorima gledati prvoligaške utakmice.U toku sve sezone pomogli smo Berane sa sistemom za automatsko zalivanje terena, a Lovćen prilikom adaptacije novih svlačionica. U oba projekta uložili smo po 15.000 eura. Sve u svemu, Fudbalski savez je u toku tekuće takmičarske sezone finansijski pomogao klubove, lige i regije i uložio u infrastukturu, računajući i radove na Kući fudbala 5.700.000 eura.Uz to, započeli smo razgovore sa sa Opštinom Nikšić i FK Sutjeska da i na stadionu kraj Bistrice do početka naredne sezone postavimo reflektore a inicirali smo i rekonstrukciju ili bolje reći izgradnju nove tribine na ovom stadionu.Takođe, već su poodmakli razgovori sa Opštinom Berane o sanaciji jedne tribine na Gradskom stadionu i detaljnoj rekonstrukciji podtribinskog prostora, dakle svlačionica i službenih prostorija. Savez je aktivno uključen u definisanje idejnog i glavnog projekta budućeg stadiona na Cetinju i siguran sam da kada on bude gotov da će savez imati značajno učešće u finasiranju ovog sportskog objekta’’, naglasio je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Portal Analitika