Rukomet

LŠ: Moćna Budućnost razbila Turinger!

Još jedna sjajna partija rukometašica Budućnosti! Još jedna ubjedljiva pobjeda crnogorskog šampiona, koji je u ''Morači'' razbio njemački Turinger 23:14 (11:6) i stigao do četvrtog trijumfa u isto toliko mečeva Lige šampiona.
LŠ: Moćna Budućnost razbila Turinger!
Portal AnalitikaIzvor

Priliku su dobile sve igračice, najmlađe i sa najmanjom minutažom, Budućnost je dominirala od starta i još jednom potvdila da je cilj ove sezone sami vrh. Odbrana je odgrala bez greške što dovoljno govori i broj golova gostiju, a da je Adžić do kraja držao najjači sastav razlika bi bila mnogo veća. Budućnost iz meča u meč podiže formu, i očekuje se da u narednim duelima igra bude na još većem nivou.

Neagu i Petrović su pogodile na startu za vođstvo, nakon čega je Tiringer došao do izjednačenja golovima Engel i Nadgrnaje.

U narednih 10-ak minuta, ”plave” su zaigrale znatno agresivnije u odbrani, Voltering je imala nekoliko odličnih intervencija, pa je poslije serije 4:0 (dva gola Petrović, po jedan Pavićević i Lazović), na semaforu pisalo 6:2 u 12. minutu.

Nakon tajm-auta trenera gostujućeg tima Herberta Milera, Micner je prekinula seriju od deset minuta bez postignutog gola (6:3 u 15. minutu), a ista igračica je u 17. minutu smanjila na tri gola zaostatka – 7:4.

Katarina Bulatović je sa dva vezana gola donijela šest golova prednosti (11:5) u 29. minutu, a nakon prvog poluvremena rezultat je bio 11:6, nakon što je Micner postigla svoj treći gol.

U prvih sedam minuta drugog poluvremena viđena je demonstracija moći – Neagu je postigla dva vezana gola, nakon toga mrežu njemačkg tima zatresle su Petrović, Pavićević i Cvijić, pa je u 37. minutu prednost bila dvocifrena (16:6).

Snelder je postigla prvi gol za Tiringer u nastavku i to poslije osam minut a i 52 sekunde igre. Nakon što su Neagu i Petrović zatresle protivničku mrežu, prednost je u 42. minutu iznosila 12 golova – 19:7, što je dalo priliku Adžiću da ukaže šansu i igračicama sa klupe.

Dalbi je na poziciji desnog beka zamijenila Katarinu Bulatović, Nina Bulatović, Ema Ramusović i Jelena Despotović prvi put ove sezone zaigrale u Ligi šampiona, a Marta Žderić i Marina Rajčić upisale pet, odnosno jednu intervenciju.

Najefikasnija u pobjedničkom timu, na čijem se golu istakla Klara Voltering sa 18 odbrana, bila je Radmila Petrović sa šest, Kristina Neagu postigla je pet, a gol manje Biljana Pavićević. U njemačkom timu najbolja je bila Franciska Micner sa sedam pogodaka.

U drugom meču grupe Vardar je bio bolji od Podravke 35:25. U sljedećem kolu derbi u Makedoniji, Vardar - Budućnost.

BUDUĆNOST – TIRINGER 23:14 (11:6)

PODGORICA – Sportski centar ”Morača”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Arntsen, Roen (Norveška). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Tiringer 4 (2). Isključenja: Budućnost 6, Tiringer 4 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering (16 odbrana i sedmerac), Rajčić (sedmerac), Žderić (pet odbrana), Petrović 6 (3), Neagu 5 (1), Dalbi 1 (1), K. Bulatović 3, N. Bulatović, Ramusović, Cvijić 2, Despotović, Pavićević 4, Bizdra, Knežević 1, Lazović 1.

TIRINGER: Krauze (12 odbrana), Ekerle (dvije odbrana), Nadgornaja 1, Micner 7 (2), Smets 1, Šmelcer, Snelder 1, Engel 1, Jakubišova, Huber 2, Volbold 1.

Portal Analitika