Politika

Bardhi: Đeljošaju istekao mandat, ja stupam na funkciju

Lider Demokratskog saveza (DS) Mehmed Bardhi negirao je navode iz medija da mu poslanik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj neće ustupiti poslaničko mjesto. On je potvrdio svoju prethodno datu izjavu da će se već početkom naredne sedmice vratiti u poslaničke klupe.
Bardhi: Đeljošaju istekao mandat, ja stupam na funkciju
Portal AnalitikaIzvor

Bardhi je za Portal Analitika naveo da član 3. koalicionog sporazuma između DS,Demokratske partije (DP) i Albanske alternative kaže da dvije godine mandata pripadaju nekom iz Demokratske partije ili AA, a druge dvije godine nekome izDemokratskog saveza.

"Mandat se obračunava od dana objavljivanja zvaničnih rezultata izbora. Nakon isteka dvije godine, poslanik koji je koristio mandat daje ostavku kako bi drugi sa izborne liste nastavio korišćenje mandata. Drugi na toj listi sam ja. Dvije godine su se napunile juče, tako da Đeljošaj više ne može biti tamo.U informaciji koja se pojavila u medijima piše da Đeljošaj neće ustupiti mjesto meni, ali nigdje ne stoji da je on to lično rekao", napominje Bardhi.

On je takođe negirao i tvrdnje da prema sporazumu njegovoj partiji pripada polovina novca koje koalicija dobije iz budžeta, a da AA i Demokratska partijadijele poslanički mandat.
"Finansijska sredstva za ostvarivanje mandata takođe se dijele u odnosu 50 prema 50. Međutim, mi smo se odrekli 10 odsto u korist koalicionih partnera. Prema tome, sada imamo odnos 40 prema 60", istakao je Bardhi.

Foto: visit-ulcinj.com

Portal Analitika