Politika

SNP neće mijenjati stranački program

Socijalistička narodna partija na predstojećem Sedmom Kongresu koji će biti održan 23. novembra neće mijenjati stranački program, saznaje Portal Analitika. Izvor Analitike iz vrha Socijalističke narodne partije je saopštio da su moguće samo neke manje statutarne promjene.
SNP neće mijenjati stranački program
Portal AnalitikaIzvor

Socijalistička narodna partija je na prošlom Kongresu održanom prije četiri godine jednoglasno usvojila novi stranački program.

- Program SNP-a je izdžao probu vremena i nema potrebe za njegovim mijenjanjem, pogotovo onih ključnih odrednica, saopštio je izvor Analitike. Program je prije četiri godine, uradila radna grupa na čijem čelu je bioAleksandar Damjanović, a čiji članovi su bili Miomir Vojinović, Obrad Gojković,Dobrica Šljivančanin kao i Milan Knežević u početnoj fazi izrade programa.

- U programu su posebno apostrofirani građanski karakter i socijademokratska profilacija SNP-a kao i zalaganje za članstvo Crne Gore u EU kao najvećeg državnog prioriteta. SNP je u svom stranačkom programu navela i da je članstvo Crne Gore u Parterstvu za mir optimalan okvir.

- Zalažemo se za transparentan, mjerljiv i odgovoran odnos prema međunarodnim integracijama, za neposredno izjašnjavanje građana na referendumu o pristupanju NATO paktu ili učešću naše vojske u međunarodnim misijama nametanja mira, koje nijesu u skladu sa mandatom UN. U odnosu na ova pitanja SNP će poštovati većinsku volju svojih članova i simpatizera i dalje ostajući pri uvjerenju da je Partnerstvo za mir optimalni okvir učešća Crne Gore u regionalnim i međurodnim sistemima bezbijednosti, navodi se u programu SNP-a koji je usvojen prije četiri godine.

N.Z.

Portal Analitika