Politika

KALUĐEROVIĆ: Đukanović najmanje želi da Bečić bude predsjednik SNP-a

okveljok
N
eistine su i grubo  podmetanje koje već  duže od mjesec dana plasiraju pojedini mediji bliski aktuelnoj vlasti, da sam u srodstvu sa Aleksom Bečićem i da, navodno, zajedno sa  pojedinim bivšim funkcionerima SNP-a koji su sada  u DF-u,  radim na razbijanju SNP-a i formiranju nove stranke, saopštio je poslanik i predsjednik OO Glavnog grada SNP-a Velizar Kaluđerović.

Portal AnalitikaIzvor

On je istakao  da je jako indikativno da se ove gnusne laži o Aleksi Bečiću i meni uporno ponavljaju u prorežimskim medijima od trenutka kada je Aleksa Bečić javno saopštio da će prihvatiti kandidaturu za predsjednika SNP Crne Gore kada se u odgovarajućem kadrovskom postupku za to steknu Statutom SNP-a perdviđeni uslovi.

- Potpuno je očigledna namjera ovih prorežimskih medija da se direktno umiješaju u kadrovski postupak pripreme Sedmog kongresa SNP Crne Gore na način  da se, plasiranjem  laži i  neistina, oslabe izgledi  jednog od mogućih kandidata za predsjednika SNP CG, u konkretnom slučaju Alekse Bečića, da bude izabran za predsjednika SNP Crne Gore. Navedenim  nečasnim, neprofesionalnim i neljudskim odnosom prema Aleksi Bečiću prorežimsksi mediji, za ukupnu demokratsku javnost ipak nevoljno otkrivaju i jednu važnu poruku. To je poruka i saznanje da Milo Đukanović najmanje  želi da Aleksa Bečić bude novi predsjednik SNP Crne  Gore – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje Kaluđerović.

On je istakao da je jasno da Đukanović, s razlogom, strepi  od narednog Kongresa SNP Crne Gore i mogućnosti da za novog predsjednika SNP-a bude izabran Aleksa Bečić.

-  Kao mlada, obrazovana  i odvažna ličnost sa kristalno čistom biografijom. Dobro  znaju Đukanović i njegovi pomagači da bi ovakav ishod Sedmog kongresa SNP-a dobro uzdrmao ukupnu političku scenu Crne Gore i podstakao elan i političku energiju velikog broja mladih ljudi, uključujući i mlade u njegovom DPS-u, da se ofanzivnije bore za bolju i  pravedniju Crnu Goru. Zato je u strahu od takvog raspleta na Sedmom kongresu SNP CG,  Đukanović aktivirao svoje poslušnike u pojedinim medijima i dao im zadatak da, plasiranjem neistina i laži osmišljenih u gebelsovskom stilu u političkom i medijskom podzemlju Crne Gore, Aleksu Bečića i mene  predstave kao loše momke, „mangupe u redovima SNP-a“, negativce koji hoće da unište SNP – rekao je Kaluđerović.

On je poručio da je “svoj odnos prema političkom djelovanju jednog broja bivših funkcionera SNP-a koji su uoči parlamentarnih izbora 2012. godine prešli u DF, jasno saopštio na sjednici Odbora SNP Glavnog grada održanoj u septembru 2012. godine, predlažući da se oni isključe iz članstva SNP-a, što je i učinjeno glasovima ogromne većine članova Odbora”.

- Od tada do danas ništa se u mom odnosu prema njihovom  političkom djelovanju nije promijenilo.  Sve drugo su zlonamjerne izmišljotine i laži – saopštio je Kaluđerović.

Priznajem, očekivao sam, i sa ovim reagovanjem čekao duže od mjesec dana, da rukovodstvo SNP Crne Gore blagovremeno, javno i jasno odbaci gnusne neistine  i laži  koje se već duže od mjesec dana, iz dana u dan, plasiraju u pojedinim medijima, a odnose se na Aleksu Bečića i mene. Kako je  očekivano reagovanje izostalo, prinuđen sam da to učinim lično.

Istovremeno pozivam rukovodstvo SNP Crne Gore i sve potencijalne kandidate za predsjednika SNP Crne Gore da imaju stalno na umu da su pred članstvom SNP-a i ukupnom demokratskom javnošću najodgovorniji, da priprema i održavanje Sedmog kongresa SNP Crne Gore proteknu onako kako priliči imenu i imidžu naše Partije. Ovo se, posebno, ne smije zaboraviti u uslovima kada se režimski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića direktno  upliću u kadrovski postupak  pripreme Sedmog kongresa SNP Crne Gore.

 

Portal Analitika