Fudbal

FIFA ne razdvaja Rusiju i Ukrajinu za Mundijal 2018.

FIFAlogo
S
vjetska fudbalska federacija (FIFA) nije odlučila da odvoji Rusiju i Ukrajinu u grupnoj fazi Svjetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, ukoliko Ukrajinci izbore plasman na završni turnir i žrijeb ih potom spoji.

FIFA ne razdvaja Rusiju i Ukrajinu za Mundijal 2018.
Portal AnalitikaIzvor

"Rusija i Ukrajina sigurno će biti razdvojene, budite uvjereni u to", rekao je navodno Blater agenciji R-Sport, što je brže-bolje demantovano.

Portparolka FIFA Dilija Fišer rekla je da je u pitanju "greška u prevođenju" Blaterove izjave. Ona je navela da nije donijeta odluka, ali da će situacija biti procijenjena kada se žrijebom budu određivale grupe, pod uslovom da se Ukrajina plasira na Svjetsko prvenstvo.

Blater je dodao da politička situacija u svijetu ne bi trebalo da utiče na sport, kao i da premještanje Mundijala u neku drugu zemlju nije rješenje.

"Bojkot nikada nije donio pozitvne stvari. FIFA podržava Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kada smo dobili pisma iz Sjeverne Amerike, odgovorili smo da je ovo fudbal. Mi vjerujemo Rusiji i njihovoj vladi. Skoro smo imali Zimske olimpijske igre u Sočiju na kojima se nije desilo ništa loše", rekao je Blater.

Portal Analitika