Fudbal

PL suspendovala Klatenburga jer je išao na koncert

Klatenburg2910
M
arko Klatenburg, jedan od najpoznatijih engleskih fudbalskih sudija, narednog vikenda neće moći da dijeli pravdu u Premijer ligi zbog suspenzije.

PL suspendovala Klatenburga jer je išao na koncert
Portal AnalitikaIzvor

Čelnici takmičenja su mu kaznu izrekli jer je u subotu sam, a ne sa kolegama - pomoćnicima, došao u Vest Bromvič na meč VBA - Kristal Palas (2:2), i to da bi mogao da se vrati na vrijeme u Njukasl kako bi prisustvovao koncertu 23-godišnjeg pjevača Eda Širena.

Propisima Premijer lige je arbitrima naloženo da glavne sudije putuju sa pomoćnicima i na utakmicu i sa nje, i to iz bezbjednosnih ali i razloga koji se tiču regularnosti nadmetanja.

Uz sve to, britanski mediji su otkrili da je poslije utakmice Mark Klatenburg prekršio još jedno pravilo: tokom vožnje kolima, telefonom je razgovorao sa menadžerom Kristal Palasa, Nilom Vornokom, koji je bio nezadovoljan suđenjem. A pravila Premijer lige izričito naglašavaju da fudbalske sudije mogu da razgovaraju sa menadžerima klubova samo u prisustvu svojih pomoćnika ili ako dobiju posebnu dozvolu Udruženja sudija.

Klatenburg je prekršio i to pravilo, a zbog pomenutog koncerta - i ono o zajedničkom dolasku i odlasku sa utakmice, smatrajući da će sam brže preći 275 kilometara od Vest Bromviča do Njukasla.

Mark Klatenburg je svojevremeno, u ljeto 2008, bio suspendovan na osam mjeseci zbog istrage kojom je utvrđeno da je u velikim finansijskim dugovima.

Portal Analitika