Politika

VUJANOVIĆ: Izbori u Novom proteći će u demokratskoj atmosferi (VIDEO)

2810vujanovichnoviok
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Herceg Novom, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO Herceg Novi povodom Dana Opštine.

Portal AnalitikaIzvor

„Predsjednik je građanima i građankama Herceg Novog, odbornicima, predsjednici Skupštine Opštine i predsjedniku Opštine čestitao praznik i iskazao poštovanje za urađeno. Rekao je da treba podržati dobre projekte koji su planirani u Herceg Novom, vjerujući da će oni povećati kvalitet života, kvalitet turističke ponude i iskoristiti izuzetne resurse Herceg Novog, koji su bogatstvo i Crne Gore. Predsjednik je u tom smislu kazao da je dobra optimistička najava, koju je dao predsjednik Opštine, projekata koji su u realizaciji, ubijeđen da će oni imati dobru dinamiku i da će donijeti boljitak ukupno u Herceg Novom“, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Vujanović je podsjetio da se na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom nije mogla obezbijediti elektronska identifikacija glasača i da će se u odnosu na način identifikovanja i provjere glasanja primijeniti dosadašnji metod.

„Vjerujem da će izbori biti u demokratskoj atmosferi i da će obezbijediti kvalitetan način da se iskaže volja građana i da Herceg Novi dobije kvalitet razvoja koji zaslužuje. Što se tiče bezbjednosne situacije, zaista je obaveza države u cjelini i svih subjekata društva da učine maksimum da se bezbjednost podigne na veći nivo i to je permanentna obaveza države. U tom smislu sam ubijeđen u istrajnost svih onih, prije svega koji se brinu, o tome da izvrše svoje obaveze“, kazao je Vujanović.

Komentarišući posljednje ocjene EU o napretku Crne Gore u pristupnim pregovorima, Vujanović je kazao da misli da su ocjene realne.

"Imajući u vidu da smo u jednoj zahtjevnoj fazi pregovora, one su postavljene na način koji zahtijeva obaveze svih u izvršenju, i ja sam vrlo optimistično opredijeljen u odnosu na sve ono što su očekivanja, vjerujući da smo mi u stanju da kvalitetno ispunjavamo standarde EU. Mislim da nas ne treba demotivisati odluka EU da u narednih 5 godina ne bude proširenja. Ostvarujemo standarde kao da će proširenje biti i ranije bez obzira na to što su unutrašnji odnosi u okviru EU opredijelili da se proširenje u narednih 5 godina zaustavi" - kazao je Vujanović.








Portal Analitika