Politika

Đukanović i Skot: Nastaviti sa strukturnim reformama

2710milo_mmf
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas delegaciju MMF-a, koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru i zamjenik šefa za Ujedinjeno Kraljevtsvo u Sektoru za Evropu Alasdair Skot. Sagovornici su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i MMF-a, uz konstataciju da je ona rezultat intenzivne komunikacije i međusobnog povjerenja.
Đukanović i Skot: Nastaviti sa strukturnim reformama
Portal AnalitikaIzvor


Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je ukazao na stabilne parametre crnogorske ekonomije, koji su preduslov za ostvarivanje strateških ciljeva ekonomskog prosperiteta i sveukupnog ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore. U tom kontekstu, posebno je naglasio značaj kontinuiranih i sveobuhvatnih reformi i infrastrukturnog razvoja, i Crne Gore i regiona u cjelini, za postizanje tako postavljenih ciljeva.



Šef misije MMF-a potvrdio je spremnost te organizacije za nastavak konstruktivne saradnje sa Crnom Gorom, u cilju stvaranja preduslova za njen dalji razvoj. Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba nastaviti sa strukturnim reformama, prije svega u oblasti tržišta rada, penzionog i zdravstvenog sistema, kaže se u saopštenju.


Portal Analitika