Zabava

Kako je Onazis želio da uništi Džeki Kenedi?

2710Onasis
D
žeki Kenedi
doživjela je skandal prije 32 godine kada su njene golišave fotografije procurjele u javnost. Nova knjiga o ovoj porodici tvrdi da je njih medijima podmetnuo, ni manje, ni više nego njen suprug Aristotel Onazis.

Portal AnalitikaIzvor

Jedan od tadašnjih najbogatijih grčkih tajkuna Aristotel Onazis obasipao je poklonima i pažnjom udovicu Džona Kenedija, a ona se konačno za njega udala 1968. godine. Doduše njihov brak nije dugo trajao, čak je za njegovo vrijeme bogati Grk imao aferu s operskom pjevačicom Marijom Kalas.

U knjizi Kristofera Andersona „The Good Son: JFK Jr. and the Mother He Loved“ biće iznijete mnoge tajne čuvene porodice, kao i načini na koje je putem veza u medijima Onazis želio da ukalja savršeni imidž Džeki Kenedi.

Navodno, Aristotel je zlostavljao Džeki i stalno o njoj govorio kao o udovici, a svoju aferu sa Marijom Kalas nije čak ni krio. Vremenom je postao umoran od Džekinih optužbi da zbog njega nema privatnost od medija, pa je smislio osvetu.

Fotografima je javio tačno vrijeme i i plažu Skorpiosa na kojoj se Džeki odmara, a već narednih dana gole fotografije Džeki Kenedi su obišle svijet, a ona je dobila nadimak „žbunić od milion dolara“.

Aristotel je često znao da pozove fotografe da ga slikaju u društvu Marije Kalas, kada bi se i hvalio:

"Svi ovdje znaju tri stvari o Aristotelu Onazisu. J…. Mariju Kalas, j…. Žeklin Kenedi i j….. sam bogat!“

Ipak, Aristotel nije dočekao razvod već je umro prije toga.

Druga knjiga o slavnoj porodici tvrdi da Džeki nije bila tako snažna kao što su je mediji predstavljali.

U doba kada je čitava američka nacija oplakivala Džona Kenedija Džeki je postala simbol snage i gracioznosti, ali to baš i nije tačno.

Zapravo, tvrdi se da se nakon ubistva supruga slomila i imala poremećaj post-traumatskog stresa. Džeki se scene ubistva neprestano podsjećala, obuzimale su je crne misli i neprestani strahovi, a navodno je jednom prilikom pokušala i da izvrši samoubistvo.

Tek nakon smrti drugog supruga Aristotela Onazisa Džeki je potražila pomoć psihijatra, te je do svoje smrti 1994. godine uspješno kontrolisala svoje strahove.

Izvor: b92.net; foto: dailymail.co.uk

Portal Analitika