Košarka

Budućnost ide Zelen Gori, JOVOVIĆ: Na pobjedu u Poljskoj

BuducnostKosarka27.10
B
udućnost Voli briljira u ABA ligi, pet utakmica - pet pobjeda, ali se prvi trijumf traži u Eurokupu. Nakon dva startna poraza, od Ventspilsa u gostima i Karšijake kod kuće, i poslije sjajne partije protiv Cibone, ''plavi'' idu za Poljsku na duel sa Zelen Gorom.

Budućnost ide Zelen Gori, JOVOVIĆ: Na pobjedu u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

''Ekipa Zelene Gore posjeduje kvalitet ali nijesu u nekom sjajnom ritmu. Nemaju dobre rezultate u posljednje vrijeme, ali nas to neće zavarati. Imaju dosta kvalitetnih Amerikanaca u svom timu. Igrali su kvalifikacije za Euroligu. Ističe se Stiven Barta sa po 20 koševa po meču. Na njega treba posebno da se fokusiramo. Međutim, i ostali igrači posjeduju kvalitet. Igraju pred domaćom publikom, očekujem popunjenu dvoranu, i neće nam biti lako. Ukoliko uspijemo da odigramo dobar meč i upišemo trijumf, to bi nam značajno podiglo šanse za plasman u narednu rundu takmičenja'', kazao je trener Igor Jovović nakon današnjeg treninga.

''Moramo da igramo na način na koji igramo u posljednje vrijeme. Protiv Cibone smo odigrali jako dobar meč. Dosta toga zavisi od procenata šuta. Protiv Karšijake smo imali egal utakmicu, koju smo na kraju izgubili, a bili smo u igri sa jako niskim procentima šuta. Kada dođemo u situaciju da pogodimo neke otvorene šuteve, onda smo pokazali da možemo da igramo sa svim ekipama. Nadam se da ćemo u ovom meču, u tom segmentu, biti pravi. Možemo biti zadovoljni kada je u pitanju zdrvstveni bilten. Svi smo zdravi, iako je pred nama jak ritam. Očekuju nas tri utakmice sa praktično tri euroligaša u neđelju dana. Ali, šta je tu je, spremamo se za svaki meč sa željom da napravimo rezultat'', poručio je Jovović.

Poljaci takođe imaju dva poraza, prvi od Kubana kod kuće 97:78, a drugi od PAOK-a u gostima 85:66.

''Polako se spremamo za taj duel. Radi se o odličnoj ekipi, koja je sastavljena od izuzetnih pojedinaca. Oni poslije dva poraza traže šansu na domaćem terenu, ali i mi poslije istog skora nemamo drugih kalkulacija, već da idemo samo na pobjedu. Igramo dobro, igramo kvalitetno i treba da nastavimo u tom ritmu. Naša šansa je u nekoj ekipnoj snazi, i ako budemo na nivou možemo do pobjede'', istakao je prvotimac Budućnosti Čedomir Vitkovac.

REZULTATI:

RezultatEK2710

RASPORED 3. KOLA:

RasporedEK27.10
TabelaEK27.10
Portal Analitika