Politika

Mali izgledi da DF pozajmi poslanika Abazoviću?

abazovic-bojanic-1-2
P
ostoje tek mali izgledi da Demokratski front donese odluku da pozajmi poslanika bivšim funkcionerima Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću i Mladenu Bojaniću kako bi formirali poslanički klub. Prema saznanjima Analitike taj predlog Abazovića još nije stavljen na dnevni red Predsjedništva Fronta ali je preovlađujući stav u Lekićevoj grupaciji da se ne pravi presedan i pozajmljuje poslanik.

Portal AnalitikaIzvor

Abazović i Bojanić razgovarali su prošle nedelje sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem o formiranju poslaničkog kluba  u kojem bi bio jedan od predstavnika Fronta

- Ukoliko taj zahtjev bude stavljen na dnevni red Predsjedništva mali su izgledi da bude prihvaćen. Protiv su Nova, PzP kao i politička grupacija Milana Kneževića. Razloga ima više ali tri su ključna: Prvi pozajmljivanjem poslanika DF bi indirektno priznao da ima veze sa raskolom u Pozitivnoj, zatim Abazović nije osudio albanski ekstremizam povampiren nakon utakmice Srbija –Albanija i autor je, po srpski narod skandalozne platforme Pozitivne nakon lokalnih izbora u Nikšiću kojem je zatraženo priznanje Kosova i otklon od Miloševićeve politike, rekao je izvor Analitike iz vrha  DF-a.

Bivši poslanik Pozitivne Zoran Miljanić ranije je saopštio da neće u isti poslanički klub sa Abazovićem i Bojanićem. Sličan stav iznio je i poslanik DF-a Radovan Asanović u izjavi za Dan.

Podršku iz Fronta Bojanić i Abazović tražili su kako bi, nakon isključenja iz Pozitivne, mogli da formiraju poslanički klub, ali im Lekić nije mogao odmah garantovati podršku.
Bivši poslanici Pozitivne na formiranju kluba insistiraju zbog tehničkih razloga, jer bi na taj način obezbijedili prostorije u parlamentu, sekretara kluba, kao i predstavnika na Kolegijumu predsjednika Skupštine.
N.Z.

Portal Analitika