Zanimljivosti

Japanci i vatromet za Ginisa

2610vatromet
V
atromet sam po sebi uvijek nudi dozu spektakularnosti, ali ovo što su napravili Japanci predstavlja dimenziju više, uostalom, oboren je jedan od svjetskih rekorda kada je u pitanju vatromet...

Japanci i vatromet za Ginisa
Portal AnalitikaIzvor


Sve se dogodilo u japanskom gradu Konosua, gdje je održan istinski spektakl kada je u pitanju vatromet koji će vas oduševiti kada pogledate video, a možemo samo zamisliti kako je to izgledalo onima koji su imali privilegiju i sreću da odgledaju vatromet uživo.



Ples boja, oblika, svjetla, to nije sve što su ponudili inventivni i uvijek napredni Japanci, kojima je urođeno da u svemu barem pokušaju da nadmaše ostatak svijeta, a čini se da su to ovog puta i uspjeli...



O vizuelnom dijelu vatrometa ćete sud donijeti sami, ono što je autorima vatrometa osiguralo mjesto u najpoznatijoj svjetskoj „enciklopediji“ rekordnih dostignuća, Ginisovoj knjizi rekorda je najteži projektil ikada upotrebljen i ispaljen za potrebe vatrometa.



Radi se o više od 460 kilograma teškoj „bombi“, prečnika 120 centimetara, a „ruža vatrometa“ koju je izazvao imala je prečnik veći od 800 metara.

b92

Portal Analitika