Politika

Bojović: Crnog Gori nijesu potrebne nove partije

2610radebojovic
C
rnogorskoj političkoj sceni nijesu potrebne nove partije, već preuređenje opozicione i kritičke javnosti, smatraju u Pravednoj Crnoj Gori.

Bojović: Crnog Gori nijesu potrebne nove partije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Izvršnog odbora tog političkog kluba, Rade Bojović, smatra da je Crna Gora umorna od partija koje se, kako je naveo, reprodukuju poput insekata, i ubrzo se pokažu kao promašeni i besplodni politički projekti.

“Naravno, uvijek možete iskonstruisati razloge za osnivanje nove opozicione stranke i njeno unikatno mjesto na političkoj sceni”, kazao je Bojović agenciji Mina.

Na pitanje da li je u Crnoj Gori moguće osnivanje i opstanak prave opozicione stranke koja bi mogla ugroziti dvodecenijsku vladavinu DPS-a, on je rekao da to nije mehanička, već politička dilema.

“Opozicija koja ima šanse da smijeni DPS u koruptivnoj i neravnopravnoj izbornoj utakmici mora da bude ujedinjena, reformatorska i evroatlantska, i mora imati naklonost Zapada”, naglasio je Bojović.

Takođe, kako je naveo, takva opozicija treba da bude i personalno uvjerljiva.

“To znači da bivši unionisti moraju da shvate da pobjedničku opoziciju moraju predvoditi moralni političari sa državotvornom prošlošću. Ukoliko ovo Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) ne prihvataju, onda oni ostaju posljednja linija Đukanovićeve odbrane”, precizirao je Bojović.

Na pitanje kako komentariše dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori koja je, pola godine nakon osnivanja, na palamentarnim izborima osvojila sedam mandata, on je kazao da mu je žao što se jedna novoosnovana opoziciona stranka raspala na takav način.

“Mislim da su platili ceh lakomislenoj organizaciji, nepouzdanom i narcisoidnom vođstvu i očiglednim političkim lutanjima. Pozitivna je prevashodno postala žrtva vlastitih slabosti i političke nezrelosti”, rekao je Bojović.

Govoreći o tome kakvi su planovi Pravedne i hoće li se taj politički klub uskoro transformisati u političku partiju, on je rekao da će se i dalje baviti najtežom misijom u Crnoj Gori.

“Trudićemo se da okupljamo slobodne i odgovorne građane koji su spremni da kritički misle, nude rješenja i učine nesebičan napor za ideju pravednog društva”, pojasnio je Bojović.

Izvor: Mina
Foto: rtcg.me

Portal Analitika