Politika

Đukanović odgovara na pitanja o Kaliću, aferi „Snimak“, NATO-u...

2610premijerski
P
remijer Milo Đukanović odgovaraće u utorak u okviru premijerskog sata na poslanička pitanja u crnogorskomo parlamentu.

Đukanović odgovara na pitanja o Kaliću, aferi „Snimak“, NATO-u...
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je Demokratski front (DF) duže vremena bojkotovao premijerski sat, lider tog političkog saveza Miodrag Lekić pitaće Đukanovića da li on, suprotno otekivanjima Evropske unije da se pravno i politički procesuiraju akteri afere „Snimak", smatra i dalje da je "ova jasnim dokazima ofirana operacija izborne korupcije završena stvar i da neće biti polititkog i pravnog epilog sa svim daljim negativnim posljedicama po zemlju na unutrašnjem i spoljnom planu".

"Evropska unija i u ovogoditnjem izvještaju o napretku Crne Gore tretira polititki skandal izborne korupcije pod nazivom 'Snimak'. Kao što je poznato široj javnosti Evropska unija je zahtijevala pravnu i polititku odgovornost za ovaj udruženi poduhvat planiranja i izvođenja izborne krađe", navodi se u pitanju Lekića.

Šef kluba poslanika DPS-a Milutin Simović tražiće od premijera da prokomentariše lzvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2014. godine, kao i koji su najznačajniji izazovi u procesu integracija u narednom period.

Snežana Jonica će, u ime SNP-a, od premijera tražiti ocjenu kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori, dok poslanika Bošnjačke stranke (BS) interesuje "što će Vlada u narednom periodu uraditi u cilju ispunjavanja obaveza kako bi se zadovoljili kriterijumi za dobijanje poziva za članstvo u NATO do kraja 2015."

I dok šefa kluba poslanika SDP-a Borisava Banovića zanima ocjena Đukanovića o stanju finansija u lokalnim samoupravama i ukupnu državnu politiku u toj oblasti, u ime Pozitivne Crne Gore pitanje će postaviti lider te stranke Darko Pajović.

Njega je zanimalo zašto nijesu primjenjivane zakonske norme u slučaju odobravanja i vraćanja kredita od strane države, ali i banaka osobama koji su po saznanjima državnih organa Crne Gore „bezbjednosno interesantni". Lider Pozitivne je pojasnio da, prije svega, misli na "slučaj Kalić"?

U ime kluba albanskih partija, premijeru će pitanje postaviti Nik Đelošaj, kojeg zanima ima li političke volje "da se konačno realizuju investiocioni projekti za Malesiju i uvrste u budžet za narednu godinu".

Đeljošaja zanima i kad će početi izgradnja regionalnog puta Dinoša-Zatrijebač i kapele u Vuksanlekićima.

Na dnevnom redu posebne sjednice Skupštine Crne Gore, koja je zakazana za 28. oktobar, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Izvor: cdm.me
Foto: rtcg.me

Portal Analitika