Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Politika

Novaković: U Pozitivnu nijesam ulazio da bih bio dio neke frakcije

2610novakovic
U
Pozitivnu nijesam ulazio da bih bio dio neke frakcije, slijedio bilo kojeg lidera, već zbog ideje o drugačijoj, odnosno kako ime partije kaže - pozitivnoj Crnoj Gori. Kada je počeo da se zahuktava proces diobe, trudio sam se da odigram pozitivno i ne potpomažem ga, kazao je za CdM predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Bar Radovan Novaković.

Novaković: U Pozitivnu nijesam ulazio da bih bio dio neke frakcije
Portal AnalitikaIzvor

Naime, dugo se činilo da potres koji je uzdrmao Pozitivnu Crnu Goru ima dvosmjernu amplitudu - jednu koja vuče ka lideru stranke Darku Pajoviću i drugu ka bivšem potrpedsjedniku Mladenu Bojaniću. Incident sa nepotpisanim saopštenjem o gašenju opštinskog odbora ove partije u Baru i reakcije predsjednika ovog odbora Radomira Novakovića Cakana koja je uslijedila, pokazala je da stvari ne stoje baš tako jednostavno. Jer, tokom zauzimanja „busija“ u Pozitivnoj minulih nedjelja i mjeseci, Novaković se nije javno pozicionirao, a iz Bojanićevog „krila“ stizali su prilično jaki signali da je poznati privrednik iz Bara na njihovoj strani.

“Upravo je nesvrstavanje bila moja poruka kolegama da ne idemo više putem koji vodi ka pozitivnoj Crnoj Gori, već da smo počeli da poprimamo ton one negativne, koji smo željeli da izbrišemo formiranjem ove partije“, kazao je on.

Na pitanje da li je pozivom onome koje poslao saopštenje o gašenju odbora Pozitivne u Baru svrstao na stranu Pajovićevog krila, Novaković tvrdi da se svrstao samo na stranu istine, jer je saopštenje bilo lažno, brutalna zloupotreba službenog mejla.

“Da se na sastanku odbora  39 od 45 članova izjasnilo da napuštaju stranku, ne bih imao razloga da reagujem. Ali to se nije desilo, nije bilo nikakvog sastanka, i ja sam na laž odgovorio istinom. Neću da rješavam enigmu ko je poslao lažno saopštenje. Neka se oglasi, predstavi i onda ću reći javno da sam protiv njega jer sam na strani istine. Ne mogu da podržim nešto što se teško može nazvati drugačije do kao podmetačina. Biram uvijek pozitivnu stranu, kontra laži i podvala”, poručio je Novaković.

Iz najava sada već bivših funkcionera stranke o gašenju barskog odbora moglo se zaključiti da podržavate tu stranu. Novaković je pojasnio zašto nije dematovao takve poruke

„Nisam se bavio tumačenjem poruka mojih stranačkih kolega, niti sam želio da uzimam učešća u tom spinovanju. Odbijanje da stajem iza „busije“ je moj stav, a ne neodlučnost. Što se tiče najave gašenja barskog odbora Pozitivne, od mene niko nije dobio ni najmanji mig da podržavam ideju. Ne znam da li su takvi signali stizali od onih 39 članova odbora koji se navode u nepotpisanom saopštenju o gašenju barskog ogranka partije, ali mislim da je jedino mjesto na kojem je trebalo da se o tome izjašnjavamo bio sastanak odbora. Tako je osnovan, pa ako većina namjerava da ga rasformira, onda je to mjesto na kojem treba provesti taj proces. Mislim da je to standard, demokratski ali i ljudski”, rekao je on.

Na pitanje da li je partijskim kolegama pokušao da objasni svoj odluku o nesvstavanju Novaković je odgovorio da misli da bi pojašnjavanjem stava o tome da zadržava pravo da ima svoj stav uvrijedio kolege.

“Iz moje vizure, taj nivo integriteta se podrazumijeva. Nismo se okupili da bi mislili iz jedne glave, već da svako doprinese u skladu svojih mogućnosti u kreiranju projekta koji će uticati pozitivno na političku klimu u Crnoj Gori. Kolegama sam u tom kontekstu poslao poruku, kada je krenulo prebrojavanje, da ne obećavaju u moje ime ništa, da me ne prevode, ne najavljuju, ne određuju mi stranu… Da prepuste meni da kažem šta mislim da je ispravno i kada procijenim da je cjelishodno da se to učini”, naglasio je Novaković.

On je istakao da ne živi od politike, te da mu ne zavisi ništa od ovog angažmana osim dobrog raspoloženja. “Unio sam mnogo pozitivne energije i još po nečeg u ovaj projekat i najmanje što sam očekivao je da mi se uzvrati poštovanjem”, dodao je on.

Na pitanje da li Pozitivna u Baru opstaje Novaković je odgovorio da će dok bude postojalo dovoljno pozitivne energije opstati.

“Što se mene tiče, trudim se da širim samo pozitivnu energiju, da ne svađam nego ujedinjujem. Bar se tako osjećam, naročito među svojim sugrađanima. Vjerujem da me tako doživljava i većina ljudi s kojima dijelim ovaj komad neba, i kada dijelimo političke stavove i kada je obratno“, zaključio je za CdM Novaković.

Izvor: Cdm.me

Portal Analitika