Svijet

Dubai: Za vožnju autobusom 4 kg zlata

dubai
S
tanovnici Dubaija koji odluče DA, od 26. oktobra do 1. novembra, umjesto vlastitog automobila kao prevozno sredstvo koriste javni prevoz, moći će da osvoje veoma vrijedne nagrade. Ukupna vrijednost nagrada je oko 272.000 dolara.
Dubai: Za vožnju autobusom 4 kg zlata
Portal AnalitikaIzvor

Ovu akciju organizovaće lokalna Agencija za puteve i transport (RTA) kako bi proslavila Dan javnog prevoza, koji se obilježava 1. novembra.

Akcija počinje 26. oktobra i traje jednu sedmicu, kada će srećni putnici svakog dana moći da osvoje vrijedne nagrade. Srećnici će tako, između ostalog, biti u prilici da osvoje i četiri kilograma zlata, a o tome će biti odlučeno slučajnim odabirom.

"Putem ove inicijative, RTA želi da ohrabri različite segmente društva da se ne oslanjaju samo na automobile, već da koriste i vozila javnog prevoza", rekao je izvršni direktor RTA Jusuf Al Ali.

Procjenjuje se da je u Dubaiju u prvoj polovini ove godine oko 146 miliona ljudi koristilo različite oblike javnog prevoza.

Aktivnosti tokom sedmodnevne manifestacije uključivaće različita takmičenja i događaje, koji će biti organizovani na metro stanicama i autobuskim stajalištima, a u njima će učestvovati i košarkaška zvijezda Karim Abdul Žabar.

Pobjednici takmičenja osvojiće, između ostalih nagrada, i Nol kartice, koje se koriste za vozila javnog prevoza.Takođe, biće organizovana takmičenja za djecu i odrasle kao što su žongliranje, bojenje lica, ručni radovi i crtanje.

 

Klix.ba

Portal Analitika