Ostalo

Zlatičanin i Sjekloća sjutra nastupaju u Budvi

sp-sjekloca
C
rnogorski bokseri Dejan Zlatičanin i Nikola Sjekloća nastupiće na drugom memorijalnom turniru Vidoje Sjekloća, koji će sjutra biti održan u Budvi, saopštio je organizator manifestacije. Najavljeno je šest borbi, od kojih će četiri biti uvodne.
Zlatičanin i Sjekloća sjutra nastupaju u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

U glavnim borbama nastupiće Zlatičanin, čiji će rival biti Ekvadorac Aleks Bone i Sjekloća, koji će se boriti protiv Horhea Rodrigeza Oliveire iz Urugvaja. Oba meča biće za prestiž, odnosno za što bolji rejting na rang listama. Zlatičanin je kazao da će, nakon priprema u Sloveniji, borbu dočekati maksimalno spreman.

"Ne sumnjam u svoju pobjedu, ali ne smijem potcijeniti rivala jer je to borac koji i velikim bokserima može napraviti probleme. On mi je prva prepreka na putu ka tituli. Vjerujem u svoju pobjedu jer sam se pripremao kvalitetno", rekao je Zlatičanin na konferenciji za novinare.

Zlatičanin, koji je pobjedom protiv Rikija Brnsa stekao pravo da se bori za titulu prvaka, kazao je da se nada da će do tog meča brzo doći.

"Imao sam puno kvalitetnih sparinga. Vjerujem da će biti kvalitetna borba, jer smo sličnog stila, odnosno i Bone voli borbu iz bliza", rekao je Zlatičanin.

Sjekloća je kazao da je naporno trenirao i da je spreman za meč, iako nije tempirao formu. On je kazao da je na to uticalo što će 22. novembra boskovati u Liverpulu protiv Koloma Smita kvalifikacioni meč za titulu prvaka svijeta. 

"Nijesam tempirao formu, ali mislim da će i to biti dovoljno da savladam dobrog boksera. To potvrđuje njegov skor od 26 pobjeda i devet poraza, pogotovo ako se zna od koga je sve gubio. Očekujem dobru i neizvjesnnu borbu, ali i svoju pobjedu", rekao je Sjekloća.

On je potvrdio da je meč sa Smitom dogovore i da se čeka ishod duela sa Rodrigezom.

"Uvijek sam dobro motivisan u Budvi, posebno što se radi o reviji koja je posvećena mom ocu. Motiva mi neće faliti. Meč sa Smitom je dogovoren. Čeka se samo ishod sjutrašnjeg meča, jer ne bi smio da izgubim. U tom slučaju ne bi ni mogao da boksujem elimincioni meč za prvaka svijeta u WBC verziji", kazao je Sjekloća.

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da očekuje dobre i kvalitetne mečeve, navodeći da će u Budvi na profesionalnom ringu debitovati bokser iz Herceg Novog Dilan Prašović. 

"Rodrigez i Bone su dobri borci. Njihovi rejtinzi to ne pokazuju u tolikoj mjeri jer u boksu ima mnogo okolnosti koji to treba da pokažu - prije scega sa kim je i gdje boksovao. Doveli smo dobre borce i publika u Budvi imaće šta da vidi", rekao je Martinović.

On je, odgovarajući na pitanje kada će biti zakazana Zlatičaninova borba za titulu prvaka svijeta, kazao da će konačna odluka biti donijeta na Kongresu WBC od 12. do 20 decemnbra u Las Vegasu.

"Zlatičanin je to pravo stekao pobjedom protiv Brnsa. Čekamo da se to i potvrdi na Kongresu, ali to zavisi od mnogo elemenata. Nadam se da će tog meča doći krajem aprila ili maja", rekao je Martinović.

On je kazao da je Zlatičanin izazivač i evropskom prvaku Emiliju Marsileu, kao i da postoje kontakti sa Krafordom, šampionom svijeta u verziji WBO.  Martinović je, komentarišući status boksera u Crnoj Gori, kazao da bi za nju trebalo da bude najvažnije da Zlatičanin osvoji šampionski pojas. On je kazao da bi Crnoj Gori i njenoj sportskoj javnosti trebalo da budu prioritet rezultati svojoh sportista.

„Pobijedio je Brnsa pred 12 hiljada. Niko ga nije pozvao da ga ugosti ili pozdravi, pita treba li mu šta da mu pomogne", kazao je Martinović.

U uvodnim borbama sastaće se: Frančesko Romenjani (Italija) – Dalibor Terzić (Srbija), Dilan Prašović (Herceg Novi) - Aleksandar Petrović (Srbija), Dragan Roganović (Cetinje) – Aleksandar Bojić (Srbija) i Miljan Rovčanin (Srbija) - Marko Rupčić (Hrvatska)

Zlatičanin će nastupiti u petoj, a Sjekloća u šestoj borbi večeri. Početak manifestacije zakazan je za 20 sati, a ulaz u dvoranu je besplatan.

(mina)

Portal Analitika